Skribleri

Hjemmelagde blomsteroppsatser!

Vi skal ha dåp i helgen! Selskapet skal vi ha her hjemme. Jeg skal rydde, vaske, pynte, lage blomsteroppsatser, bake og lage snitter, så her er det bare å sette igang!

Ferdig med blomstene, og det var mye morsommere enn jeg hadde trodd. For den nette sum av 350 kroner fikk jeg disse 3 oppsatsene.Billig med tanke på at jeg i fjor fikk en slik liten en som jeg ikke var fornøyd med engang for 250 kroner i fjor

 


Ryddemani!

Jeg har ryddemani for tiden! Det er skikkelig skikkelig gøy å kvitte seg med ting man ikke har bruk for! Så den siste tiden har jeg lett frem ting som er ubrukelige for meg, men som allikevel er fine og kan komme til nytte for Andre. Og så har jeg solgt ting som har vært fine til Sondre men som er for guttete til at Elise kan bruke det, og kjøpt noe som passer mer til Elise. Morro!

Og så er det enkelte ting man bare kan kvitte seg med fordi man rett og slett ikke trenger det mer. Jeg har hatt en eske full av hundeklær. Ja.. klær.. til hunder. Alt er ubrukt, bare prøvd på, så jeg la det ut på billigsalg og fikk respons med en gang.

Målet med all ryddingen er å utrydde roterommet mitt! Det skal jeg klare, men før den tid kommer skal jeg ha meg Elfa skyvedørsgarderobe på soveromemmet mitt <3

Og så ble vi helt uventet ferdig med å beise verandagulvet i dag. DET var gøy det, og i god tid før dåpen som skal være på søndag!


Har fikset bloggen i kveld

Nå kan du bla i arkivet og se hele innlegg med bilder! Det har jeg savnet lenge, og i dag bestemte jeg meg for å prøve å finne ut om det var mulig å få til, og jammen fikk jeg det ikke til med en gang!

 

Nå ble bloggen plutselig 10 ganger mer nyttig for de som er på utkikk etter innlegg fra perioden vi bygde. I tillegg har jeg kategorisert så godt som alle innlegg i kveld. slik at du enkelt får opp innlegg fra byggeperioden, grunnarbeid, uteområde, innvendig byggearbeid eller interiør, alt etter hva du er på utkikk etter!

Regler for markterasse

Viste du at man kan bygge markterasse/veranda uten å byggesøke dersom den er lavere enn 50 cm over bakkenivå og befinner seg 4 meter eller mer fra nabogrense? Så den kan med andre ord være både 50 og 100 kvadratmeter uten at man må nabovarsle eller søke!


Vi setter oss selvsagt godt inn i regelverket før vi gjør noe som helst på eiendommen vår! 

 

Vi skal bygge om!

Da vi skulle fullføre huset innvendig insisterte jeg på 2 ting

1. loftstua var for stor

2. vi trenger fler soverom

Jeg fikk ikke medhold den gang, men nå får jeg vilja mi! Om 4 måneder blir vi nok en gang foreldre, og da vil alle 3 soverommene som er i huset være oppbrukt. Jeg synes det er praktisk å ha et gjesterom som man også kan lagre litt ting og tang i (blant annet julepynt!). Spesielt nå som vi ikke har garasje.

Så, innen kort tid starter gutta opp arbeidet med å bygge om deler av loftstua til soverom, og jeg gleder meg masse! Da får vi soverom med veranda og utsikt.

 

Det snør!

Vi fikk vist hentet hjem traktoren i grevens tid. I går brøytet vi 10 cm snø. Nå er det minst 10 nye cm utenfor her! Det har snødd i hele dag, og utsikten min er ikke mye å skryte av i dette været! Vi har hatt 2 besøk i dag som ikke turte kjøre ned til huset!

Gjenvinning
Å ha så stor plass på kjøkkenet har åpnet øynene mine for gjenvinning/resirkulering!

I skuffen under vasken har vi et bøtte for restavfall, ei for plast og ei for glass/metall. I skapet ved siden av har jeg en stor beholder til papir.

Jeg er bitt av basillen, og synes spesielt plast er morsom å sortere vekk. Har holdt på i et par uker nå, og er mildt sagt overrasket over hvor mye plast vi kaster. Tidligere sorterte vi kun papir.

Nå som vi har baby i hus har vi også mye glass som skal kastes. Vi sparer masse plass i restavfallsdunken ved å vaske glassene og dra til avfallsstasjonen i kommunen. Tommy håper at vi skal få til å gå tilbake til liten restavfallsdunk med tiden, men jeg har mine tvil om at det lar seg gjøre med et bleiebarn i hus og et til på vei. Morsomt er det uansett, og nyttig!

Handler stort!

Det er enkelte ting jeg hater å handle, som vi ofte er tom for og som jeg enda oftere glemmer å ta med meg når vi er på butikken.

Toalettpapir, tørkepapir, zalo, håndsåpe, og tannkrem

Nå som vi endelig har plass, kan jeg handle inn slikt i større mengder enn før, og jeg tviler på at jeg går tom med det første!
Høy aktivitet,

og mange sidevisninger på bloggen i den siste tiden, og jeg ser på statistikken at jeg har fått flere nye "kjente"  lesere fra nærområdet. Så morsomt!

Det var servicen sin det!

På fredag i forrige uke sendte jeg en mail til de som har med søppeldunkene her i kommunen. Vi trengte større dunk til restavfall (bleier bleier bleier!) og ønsket med det samme å finne ut om det var mulighet for at de kunne hente avfallet nede ved huset slik at vi slapp å dra dunkene opp til felles plass hvor de har hentet tidligere.

I dag kom det to staute karer på befaring for å sjekke forholdene, og veien og snuplassen oppfyller kravene slik at vi slipper å dra opp dunkene! Made my day!! Makan til rask og god service har jeg aldri opplevd fra kommunen før!

Som om ikke det var nok byttet de ut papiravfallsdunken min med en større en helt gratis!

 

Mer stash!

I dag hentet jeg resten av gardinene mine og gleder meg masse til å henge de opp.

Kjøpte også 2 putetrekk til sofaputer i samme lillafarge som gardinene, og ei sofapute i grått og lilla. Fant også et godt og varmt pledd som var lilla på ene siden og grått på andre som fikk bli med meg hjem i dag.

Etter å ha vært avholden fra å shoppe stash i et helt år (!!!!) er det deilig å endelig slippe visakortet fri på interiørbutikker!

Kjøpte også resten av gardinstengene som skal til for å henge opp gardiner i utbygget. 1 stor og 3 lange må til, og vi må sage de. Kan bli spennende. Mannfolkjobb!

Ikeatur!

I går var vi på IKEA. Vi tok turen fordi vi måtte bytte badeinnredningen vi hadde kjøpt i feil størrelse. Denne gangen fikk vi garantert plukket med oss rett størrelse, og i dag skal jeg skru den sammen!

 

I tillegg ble det kjøpt inn en kommode til gangen (MALM, hvitbeiset EIK som matcher garderobeskapet) , et 100cm bredt garderobeskap til vaskerommet (lagringsplass får vi aldri nok av!) en ekstra trappestige , kaseroller til induksjonstoppen, grøtskåler, vinglass, vanlige glass, dørmatter, rullegardiner til soverommene, lamper til å henge over halvøya på kjøkkenet og mye mye mer!

Så i dag har vi litt å gjøre! Nå venter vi bare på at veslemann skal våkne opp fra morraduppen sin slik at vi kan dra i huset.

Vi flytter møbler og stash!

I går fikk vi sofaen i hus! Hentet den på bohus, hvor den har stått i 2 mnd siden jeg betalte for den .De var så greie å a meg lagre den der så lenge. I tillegg fikk jeg 1000 kroner tilbake, siden sofaen kom på salg bare 3 uker etter at jeg hadde kjøpt den. SUPER service og jeg ble så fornøyd! En del av pengene brukte jeg til å kjøpe en matchende pall :)

I dag har jeg fått hjelp av besta mi til å vaske alle vinduer i huset på begge sider! Tuuusen takk! Så deilig å få det unna!

I ettermiddag har vi kjørt noe bilder og andre småsaker til huset, og i kveld skal Tommy hente flere møbler som vi har hatt på lager mens vi har bodd "på hybel" mens vi har bygget.

Nå ser det mer og mer ut som et hus!

Vi har også flikket litt her og der, småting som ikke vises godt på bilde. Kommer bilde når vi har fått litt mer orden

Endelig!

Vi trodde egentlg at snekkerne skulle gjøre ferdig listverket i huset på mandag , at rørleggeren skulle gjøre noe småpjask og at elektrikeren skulle gjøre seg ferdig på tirsdag, men etter at trappemannen dro har det ikke skjedd noe som helst -- helt til i dag!

Endelig! Nå håper jeg at listverket er ferdig i løpet av morgendagen. De skal også sette inn den siste døra. Har et ørlite håp om å kunne vaske ned huset i helga og kanskje til og med flytte noen møbler.

Vi hadde jo håpet på å flytte inn på mini sin 6 mnd dag 15. September, men det tror jeg kan bli vanskelig. Vi håper derfor vi skal klare å flytte inn neste helg.

Unasett er det ikke veldig lenge igjen nå!

Maling

Nå har alle veggene i 1.etasje bortsett fra en kortvegg blitt malt med ett strøk maling.Pipe!

I dag fikk vi pipe!

Nå venter vi på å få ventilasjonsanlegget og byggevarene til det innvendige arbeidet slik at vi kan starte for fullt. I mellomtiden har vi begynt å dele av rommene.

Siste dag med borring

I dag borres de siste hullene! Det er mye masse som skal sprenges ut, og det har derfor vært veldig mange sene kvelder på gutta som har jobbet med dette.

I morgen torsdag får Tommy seg en etterlengtet frikveld, før det bærer løs med sprengning fredag morgen. Det skal kun sprenges mens det er dagslys, og vi har beregnet 2 dager på dette.

Det er nå det blir spennende fremover! Kommer tilbake med nye bilder så snart vi har fått sprengt litt!

hits