oktober 2009

Solgt!

I går fikk vi en skikkelig gladmelding. Vi mottok bud på leiligheten. Budet var lik prisantydning og før vi fikk sukk for oss var leiligheten solgt!

Flytting av stor gammel rhododendron

Da vi var på visning av huset/tomta i Juni var det en fantastisk flott stor rhododendron i full blomst jeg la merke til plantet nær inngangen til huset.

Huset som står på tomta skal brennes ned til grunnen, og i den forbindelse hadde jeg ytret et sterkt ønske om å prøve å "redde unna" rhododendroen som sto der først, og prøve å få satt den i en avkrok av tomta mens alt arbeidet pågår.

Jeg skulle besøke Tommy på tomta i dag, og fikk meg tidenes positive overraskelse. Der var tre mann i full sving med å heise rhododendroen ned i sitt nye hull!

Nå kan jeg bare håpe på at den tålte medfarten. Så stor og tung som den er var det ikke bare-bare! Er jeg heldig blomstrer den igjen til sommeren, og da har jeg verdens vakreste gamle plante i den nye hagen min <3

img0353

Rensking av tomt

I dag har Tommy jobbet fra 15:30 til 19:00 med gravemaskin for å fjerne alt av jord som ligger på grunnen. Jorda fjernes for å få bedre oversikt over tomta, og fordi vi skal sprenge en del av skråninga oppover på tomta og bruke massen til å bygge opp tomta nedover.

img0335
Tommy skal tilbake i morgen og blir forhåpentligvis ferdig med renskingen. Neste steg blir å sprenge, men først må vi få svar på rivingstillatelsen.

Ferdig med fjerning av skog!Da er vi endelig ferdige med å fjerne skog fra tomta. Det ble forferdelig mye ved, men nå får vi se hvordan utsikten kommer til å bli.

Dette bildet er tatt fra samme høyde som vi regner med at første etasje kommer til å ligge på. Utsikten vil være synlig fra stua/spisestua som dekker hele ene langsiden av huset. Her vil vi også ha en markterasse.

Bak traktoren kan vi skimte "gammelhuset" som skal brennes. Det samme gjelder det røde skuret


img4630

Leiligheten ligger ute for salg!

Vi har lagt ut leiligheten for salg. Det er enda veldig lenge til huset er ferdig, men vi har lyst å selge nå, slik at vi har det "ute av verden".

Hvis det går raskt å selge er vi så heldige at vi får leie en hybel veldig billig som vi kan bo i til huset er ferdig sommeren 2010 og da får vi anledning til å spare oss opp noen penger - og det er jo kjekt når man bygger hus! I tillegg venter vi vårt første barn i mars 2010 og det er jo også en del utstyr som skal kjøpes inn i den forbindelse :)

Annonsen ligger ute på finn.no med finnkode NO0409177


stuebadetstue2soverom
(Klikk på bildet for større versjon)


Skogrydding

Tommy har denne uken fått svært god hjelp av sin far og en arbeidskollega til å rydde skog. Siden tomta er såppass stor har det vært veldig mye arbeid. Det er veldig artig å se hvordan utsikten kommer bedre frem, og med skogen ryddet er det også lettere å se hvor det er best å plassere huset i forhold til utsikten.

utsikt

skog oppover

Hus

Vi vurderte mange hustyper før vi fikk katalogen fra iec-hus i postkassa. Vi falt umiddelbart for huset "Diana Exclusive" og gikk i gang med å undersøke priser. Vi var på møte med leverandøren og bestemte oss raskt for å gå for "extended-versjonen" av dette huset.

Huset har et veldig klassisk utseende som vil passe godt inn på tomta.

iechus diana

diana bak

Vi har valgt å gjøre noen tilpasninger, men stort sett vil huset være slik det fremstår på www.iec-hus.no både inn- og utvendig.Vi skal bygge hus!

I juni dukket det opp et renoveringsobjekt som vakte interesse. Vi gikk på visning og falt for beliggenheten og utsikten og bestemte oss for å by.

1.Oktober var overtakelsen et faktum, og vi har noen spennende måneder foran oss. På tomta var det masse søppel som måtte fjernes før vi kunne foreta oss noe som helst og det var det første vi gikk i gang med.

Vi har nå søkt om rivingstillatelse, og så snart den er i orden kan vi rive huset som fulgte med tomta. Dette har vært planen hele tiden, da huset var i en slik dårlig forfatning at renovering ville vært svært vanskelig.

I tillegg til masse søppel er det også masse skog på tomta som skal fjernes for å få oversikt over tomta som er på 2 mål. Vi gjør alt grunnarbeidet selv og skal også lage ny vei til tomta da nåværende vei er alt for bratt.

prospekt husprospekt utsikt

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

hits