juli 2011

Snart ferdig med uteområde!Har vel fått sånn ca dobbelt så stor boltreplass å bryne oss på! Herlig! Mye arbeid gjenstår enda før vi kan så plen. 

Stein og jord!

Morsomt å følge med fremgangen på tomta i dag! Snart har vi plen på samme høyde som huset, og vi gleder oss uendelig mye til å kunne ordne og pynte rundt huset. Dette skulle vi jo gjøre for ett år siden, men da sørget naboene for å stoppe arbeidet. Til neste vår har iallefall ungene mine en plen å leke på!


Vi satser på å gjøre oss ferdig med tilkjøring av masse i morgen. Opparbeiding av plen blir kosearbeid med minigravemaskin på helg! 


Maler når ungene har lagt seg

I dag fikk vi endelig oppholdsvær etter flere dager med regn! Siden Tommy har jobbet hele dagen ute i gravemaskina har jeg ikke hatt anledning til å utnytte finværet siden jeg må passe ungene , men når de hadde lagt seg var det rett ut for å male litt!


Se bort ifra den lite lekre portløsningen vi har :P


Er kjempefornøyd med at jeg fikk Trumfet igjennom viljen min på hvitt gelender på verandaen! 

Fargen på huset er "demihvit" og gelenderet og staffasjen er i "eggehvit" . Vi maler med Optimal

Vi er i gang!

I dag ble det bare gravd, og ikke kjørt masse siden Tommy har vært syk med høy feber. Satser på å komme sterkere tilbake i morgen! 

Takk til svigerfar for god innsats i dag!

116 dager og brev i posten!

I dag fikk vi brev faktisk! Det er bare å sette igang arbeidet med å fylle ut resten av tomta, så da blir det plen på meg alikevel i år!

Det skulle ta 116 dager fra vi sendte søknaden, men bedre sent enn aldri

Vi hadde en dag med oppholdsvær halve dagen i går, så vi fikk malt litt, men siden har det regnet. Målet er å få malt ferdig gelenderet på den nye verandaen før dåpen i siste halvdel av august.

Bildevegg i gangen

Endelig fikk jeg hengt opp de siste bildene slik at veggen er ferdig og jeg kan vise frem bildeveggen i entreen! Bytter bilder både titt og ofte, og det er egentlig meningen at det til høyre skal være bilder av Elise og til venstre av Sondre , men siden Elise er så liten enda får Sondre ta litt mer plass en stund til


Slik ser den andre enden av gangen ut. Det mangler liksom noe over knaggene, men jeg vet ikke hva som skal være der.. Kanskje et fint "velkommen" skilt? Og under knaggene ønsker jeg å ha en sittebenk med skohylle under, men har enda ikke funnet en som jeg liker..Og her er andre enden av gangen. Har fått hengt opp fagbrevene våre. På døra til vaskerommet ønsker jeg meg stickers med "vaskerom" på!
Skulle gjerne vist dere resten av entreen også, men det er ikke så mye å se. Under trappa står nemlig både søskenvogna og kombivogna akkurat nå (takk og lov for stooor gang!)

Vitrineskapet mitt kom i dag!

Og nå begyner jeg å nærme meg fornøyd! Må fremdeles finne noe lurt å henge over skjenken , og jeg kan godt finne en undskyldning til å handle stash til å ha i vitrineskapet :)

Verandaen blir fin!

Elsker ikke nødvendigvis det å svinge malekosten, men det er alltid morsomt å bli ferdig! Ferdig med ett strøk på hele verandaen oppe nå! Gleder meg til å ta fatt på "understellet" ogsåOg så lang ble markisen på veggen! Når det regner på varme sommerkvelder kan vi gå tørrskodd ut og sette oss på verandaen!


I morgen kommer vistnok vitrineskapet vi bestilte for 3 uker siden! 

Sofa med nuppeproblem!

Sofaen som vi tok i bruk 1.november i fjor ble veldig raskt nuppete. Jeg hater å reklamere, men tok mot til meg og kontaktet forhandleren for et par uker siden.

Sofaen var dekt av slike nupper!På bildet ovenfor ser du nuppene til venstre. Av forhandler fikk jeg utlevert nuppefjerner og impregneringsspray. Til høyre ser du resultatet etter nuppefjerning.

I helga drassa vi hele sofaskiten ut på verandaen og fjernet alle nupper, støvsugde skikkelig og impregnerte med sprayen. Resultatet ser ganske bra ut, og vi fikk kommentarer på at sofaen så "som ny ut" da vi fikk besøk samme kveld. Håper bare det holder seg... Slik ser det ut etter fjerning av nupper


Jeg er egentlig veldig glad i sofaen min, men har hatt et litt "hatforhold" til den etterhvert som den ble stygg og full av nupper.


Maler mer... og markise!

Det er faktisk morsomt å male, og endelig har jeg fått startet på gelenderet på verandaen i 2. etasje. Gleder meg til å se det endelige resultatet når jeg er ferdig! Gelenderet blir hvitt, som vindus/dørkarmer


Og så har vi skaffet markise! 4,8 meter bred som skjermer for sola når jeg vil sitte ute med lillebaby på 2 mnd, og som holder oss tørre når vi sitter ute på våte sommerkvelder (forresten, hvor ble det av sommeren...?)Og vognfrelst som jeg er må jeg vise frem det siste tilskuddet i "vognparken min" (som forøvrig består av hele 5 barnevogner av forskjellige typer) Ingen slår Simo Kombi som byssevogn!

102 dager siden...

...vi sendte byggesøknad om å gjøre ferdig tomta runt huset (fylling og planering)

Saken er ikke behandlet enda.

TTT! (Ting Tar Tid!)

O'store shoppinglykke!!

Jeg pakket unger og vogn i bilen og tok turen til kjøpesenteret i dag! Jeg venter jo på vitrineskapet mitt som skal komme til helgen, og var på utkikk etter noe pynt til å ha inni.

 

Jeg har i lange tider siklet på denne "rammen". I dag fant jeg ut at det ikke var mer å tenke på, og kjøpte den! Er sykt fornøyd og skal henge den opp når vi har fått på plass vitrineskapet. Vi er litt uenige om hvor den skal henge enda, men kommer sikkert til enighet (dvs. jeg får viljen min) Da skal den henge over sofaen ;)Jeg kjøpte den største. De har en som matcher som er enda mindre enn den minste på bildet her som jeg også har lyst på. Tror den hadde vært stilig over vedovnen vår i stua!


Kjøpte 2 små enkeltrammer i tillegg, et sinkhus med glass, en zinkbøtte som jeg skal plante blomster i, en glassflaske til tøymykner og enda en kritt-tavle. Poster bilder når vi har fått det på plass etter at vitrineskapet er kommet.

Men pynt til å ha inni vitrineskapet må jeg vist lete videre etter!

Maler!

Jeg er så heldig å ha 2 små som legger seg kl 19 hver eneste kveld. Det gir meg muligheten til å få gjort litt andre ting. Noen dager er det husarbeid, men de siste dagene har det gått i maling!Enkelte ting kunne vi ikke male i fjor da vi holdt på, så da må vi ta det i år. Pålen på bildet f.eks i trykkimpregnert plank trengte en stund på å tørke før den kunne males. Det samme gjelder verandaen. Og så gjensto det staffasje rundt noen vinduer og dører som jeg ikke rakk å ta i fjor da vi ikke bodde her. Hadde jo baby da også, så det var ikke så enkelt å komme fra alltid for å få malt.


Nå gleder jeg meg til å ta fatt på gelenderet på verandaen i 2.etasje. Det skal males hvitt slik som karmene rundt dører og vinduer

hits