juli 2010

Ferdig med tapetsering og maling av soverom

Dagen i dag har vært nok en effektiv dag! Mamman til Linn har tapetsert ferdig den siste veggen på det ene soverommet, og sammen malte vi ferdig begge soverommene i dag.

Nå er det klart til å legges parkett på de 2 siste soverommene og loftstuen!  Vi har også sparklet stua/kjøkkenet. I morgen skal det pusses før det kan sparkles igjen. Deretter skal det pusses nok en gang på mandag. Dersom vi da er fornøyde kan vi legge tapeten når den kommer. Tapeten skulle komme på lager på onsdag.

Slenger med bilder!

Minstemann sitt soverom. Blåfarge på vindusvegg og knevegg. Er kjempefornøyd med fargevalget, men
fargen var vanskelig å få vist frem skikkelig på bilde. Den er skikkelig søt, og veldig "babygutt"!


Gjesterommet er malt i fargen "Chi". Veldig hvit! Når det skal bli barnerom en gang kan vi male den
ene veggen med rosa eller lyseblått


Mannfolkene gjorde ferdig lofstua i dag!Det ble ikke flislegging i dag. Kanskje i morgen?

Nå er det fryktelig morro! Vi synes det går i en rasende fart ! 15 dagerr igjen til kjøkkenets forventede leveringsdato. Neste uke skal vi bestille VVS-utstyr.

Vi skal også ta en telefon til kommunen for å høre om det er 100% sikkert at vi har lov å ordne innkjørselen vår og planere rundt huset og ordne veien vår. Vi har naboer som reagerer veldig med en gang gravemaskinen slås på så vi spør heller en gang for mye enn en gang for lite.
Nok en effektiv dag!

I dag har vi vært 5 stk i arbeid i huset! 2 har jobbet med panelen på loftstua, 2 har lagt tapet på 2 soverom, og 1 har lagt parkett på et annet!


Her er det kun listverket som mangler før det er helt ferdig! Utrolig morsomt å se !

Flisleggeren var innom og la det siste laget membran. I morgen kommer han tilbake og begynner å legge flisene!  Vi gleder oss til å se hvordan flisene tar seg ut på vegg og gulv!

I morgen skal tapeten vi har lagt males. Vi har valgt fargen Chi som er helt hvit. På minstemann sitt rom skal 3 vegger være hvite, mens den fjerde skal være blå. Vi har også bestilt store stickers med Ole Brum til å ha på veggene.

Litt av hvert

I dag har vi fått gjort litt av hvert i huset

"flisemannen" primet våtrommene på mandag, og i dag har han fullført 2 lag med membran på begge badene. Et tredje lag skal på før det er klart for fliselegging. Vi gleder oss til å se flisene vi handlet inn på mandag på vegger og gulv!

Her er et bilde av gulvflisen. Det er mannen i huset som har fått bestemme flis i entreen. At det ble en blank flis "som alt vises på" får fruen bare leve med, for lekkert - det blir det!


Her er badene. Jeg ELSKER blåfargen på membranet!


Gutta har jobbet iherdig med å legge panelplater på loftstua. Vi fikk en leveranse med mer plater i dag. Parkett var også i leveransen!


Mens gutta jobbet i 2.etasjen har jeg jobbet i stua. Stua skal grunnes før den skal sparkles, pusses, sparkles igjen og grunnes nok en gang før vi kan legge tapeten. Jeg ble nesten ferdig med grunninga før jeg måtte hente minstemann hos bestemora og dra hjem for å legge han. Da tok bestemora over arbeidet på stua!
Fliseshopping!

I dag har vi vært og handla flis!


Gulvflisene vi valgte til badene og entreen er i samme serie , så de likte vi tydeligvis veldig godt!

30*60 blanke grå gulvflis i entre
30*30 grå gulvflis på bad i 2.etasje
15*15 grå gulvflis på ad i 1.etasje
Matchende mosaikk til dusjen i 1.etasje, og bak toalettet i 2.etasje

Hvite store blanke veggflis i 2.etasje.
Flisene i 1.etasje vet jeg ikke hvordan jeg skal beskrive, da det var litt "mønster i de"

På badet i vaskerommet valgte vi 20*20 sorte/mørk grå gulvfliser

Flisene og alt som skal til veide 2,4 tonn! Nå ligger det i huset og venter på flisleggeren som kommer i morgen! I morgen skal vi også fylle ut litt på tomta!
Rolig dag

Dagen i dag har vært ganske rolig, men vi har vært 4 stykk og arbeidet i huset. Mannfolkene har fått opp ventilasjonsaggregatet på vaskerommet. NYDELIG ...Mens kvinnfolkene har pusset og sparklet 2 soverom

Dette er minstemann sitt soverom. Vi har så forferdelig lyst å gjøre det superfint og fresht, men ideene vil liksom ikke komme. Den blå fjøla som ligger i vinduet er en prøve jeg har kjøpt i et forsøk på å finne den perfekte blåfargen.. Vet ikke helt hva jeg synes.


Har også malt staffasjen rundt vinduene på 1/3 av stua. Slik blir det seende ut med hvitt rundt vinduene. Bare ett strøk her enda, men det blir flere.

I morgen skjer det ingenting i huset! Da skal vi på flisehandletur i Trondheim!


Vaskerommet har fått panel

Snekkerne har arbeidet med vaskerommet i dag. Synes det ble mye større med vegger oppe og er veldig fornøyd!Det er også blitt jobbet med området hvor vedovnen skal komme
Damene har grunnet og sparklet 2 soverom, men siden det var snekkeren som tok bilder før han dro hjem for kvelden finnes det ingen bilder av arbeidet. I morgen skal vi sparkle en gang til. Deretter blir det "byggestans" et par dager. På mandag skal vi til Trondheim og kjøpe fliser til badene, vaskeromsgulvet og entregulvet!

Sjefssnekkeren skal også ha seg et par dager velfortjent fri!

Bilder av stue og kjøkken

TV kroken! Gleder oss til å plassere nyinnkjøpt sofa under vinduet! Kortveggen skal ha fin mønstertapet! Røret som stikker ut av veggen til høyre er til å ha ledningene fra tv'en i


Her skal spisestua stå!


Her kommer kjøkkenet!


Veldig morsomt å se huset ta form innvendig. I morgen er det 1 mnd siden gutta slapp til med det innvendige arbeidet, og jeg synes det har gått raskt! Dagen feirer jeg og bestemora til minstemann med å gå i gang med grunning og sparkling før tapetsering på gjesterommet og rommet til minstemann!
Stua

I dag jobbes det med å legge sponplater på stua. Kjøkkenet og deler av stua ble tatt i går. Jeg var innom rundt lunsjtider for å se, og da var de ferdig med ca halve stua. Det var uenighet om hvorvidt de skulle rekke resten i dag eller ikke, så det gjenstår å se!

Når stua er tatt gjenstår bare lofstua som skal ha huntonit (panelplater) og vaskerommet. Jeg lurer nesten på om huset er det vi kan kalle malingsklart når helga er forbi!

I morgen får vi kanskje begynt med grunning og sparkling av de 2 soverommene som skal tepetseres. Kommer litt an på om vi får barnevakt til minstemann!  Med 4 mnd gammel baby på hofta er det ikke mye jeg får gjort!

På mandag skal vi reise til Trondheim for å kjøpe fliser til entre, vaskeromsgulv og 2 bad. På tirsdag kommer flisleggern innom.

Kjøkken og annet småknask fra IKEA er bestilt!

Da har vi bestilt kjøkkenet , 2 garderober og 1 badeinnredning fra IKEA!

Forsendelsen får vi levert, og de som leverer bærer det helt inn i huset. Genialt! Skulle vi plukket dette selv på varehuset tror jeg vi hadde måttet ta mange dagsturer til IKEA!

Slik ser garderobene jeg har bestilt ut:

Den med speil er 58 cm dyp og til entreen. Den andre er 35 cm dyp og til soverommet vårt
 

Her skal garderoben i entreen stå!
Entreen er ferdig!

I dag ble gutta ferdige med å legge panelplater i entreen! Det ble kjempefint! I morgen skal de i gang med stua. Sponet skal "stå litt" før vi kan sparkle og grunne, og det er damenes jobb mens mannfolkene gjør ferdig resten av huset.

Bildet er tatt sent på kveld , så lyset er ikke det beste. Får samtidig vist frem den vakrebyggetrappa som selvsagt skal byttes ut når vi har fått lagt gulv


Vi har også vært og plukket ut hvilken ovn vi skal ha.
Det blir contura 550Og så har vi valgt ut tapet til stua. Det blir en lys grå tapet fra Eco - line
Fondveggen skal se slik ut


Mens resten blir slik


Tapeten ser mye mørkere ut på bilde - i virkeligheten er den ganske lys. Jeg tror det blir mye penere enn helt hvit tapet siden jeg har lyst på hvite møbler. Den grå tapeten uten mønster har stilige konturer og er litt "røff"

Mor og fars soverom

Soverommet vårt er ferdig platelagt! Her mangler det faktisk bare parkett og listverk!

Kjempefornøyd med panelplatene som er ferdigmalt. Likte fargen kjempegodtBestabenken!

Må vise frem benken bestemora til minstemann har laget helt alene!

Kjempekjekk!Jeg har bestilt en "minibenk" til minstemann også!

Ferdig med spon i 2.etasje!

I dag har gutta vært effektive!

Gutta har gjort seg ferdig med sponplatelegging i 2.etasje! Gjesterom og soverommet til minstemann er ferdig og klart til grunning, sparkling og pussing før tapetsering!

Soverommet vårt og loftstua står igjen, men der skal veggene kles med panelplater


Gjesterommet


Soverommet til minstemann


Og så slenger jeg ved et bilde av "teknisk vegg" på vaskerommet!

Utslagsvasken kommer helt til venstre, deretter vasemaskin og tørketrommel.

Badene klare til flislegging!

Badet i 2. etasje ble gjort ferdig i dag. Viktig å informere om at det er mormora til litjgutten vår som har
platene under gipsen ! Dyktig :D

Slik ser badet i 2. etasje ut når det er klart for flis.Badet i 1.etasje ser slik ut klart for flisMinstemann har vært med i huset i dag sammen med mamman som ikke har fått gjort så mye nytte for seg. Her sitter han blid og fornøyd. Han har nemlig fått seg benk som bestemora har snekra!


Endelig ferdig med tak! ++

Endelig er taket ferdig!

Gutta har gjort en kjempejobb i 2.etasje, hvor det er masse vinkler , kriker og kroker! Nå er de endelig ferdige med å legge takplater!Linn fikk barnevakt i dag, og brukte tiden på å male siste strøk på 2 kortvegger utvendig. Nå er det bare 1 strøk igjen på de to lange veggene og staffasjen rundt vinduer og dører som står igjen før vi har ferdigmalt hus!

Sponplater, gipsplater og panelplatene ble også levert i dag! I morgen skal gutta legge sponplater på veggene i kjøkkenet og stua!

Vi er også snart ferdige med å legge underpanel på badet i 2.etasje. Slik ser det ut. Her skal det legges gips oppå, og oppå der igjen kommer flisene! Underpanelet er det mora til Linn som har lagt!

Det begynner faktisk å haste....

Å bestille kjøkken og tapet!

Før helgen blir gutta ferdig med å platelegge taket i 2.etasjen. De regner med å begynne å kle veggene med spon i helga!

Kjøkken med spesial-benkeplater har en leveringstid på 4-6 uker, og jeg har plutselig fått det travelt. Finsliper litt på tegningene og korresponderer hyppig med IKEA's kjøkkenteam. Er veldig god service og masse hjelp å få!

Var også på Malia for å se etter tapet til å ha i stua. Ble mye klokere, og har et par favoritter. Må tilbake i morgen for å sjekke ut en tapet jeg fant på internett som jeg liker hakket bedre enn den jeg tok med meg hjem

Den jeg liker ser slik ut. De har den i hvitt også, men kanskje jeg burde droppe helt hvitt?Tapeten jeg tok med meg prøve av ser slik ut, liker den kjempegodt men er litt redd for at det blir for hvitt over altHar surfet litt på grandeco.com og fant mye fint der også
Mønstertapet skal vi kun ha på kortveggen borte i tv-kroken. Resten av rommet skal ha en lys tapet som matcher fargene i mønstertapeten.

Disse tapetene fant jeg på www.fantasi.no og www.grandeco.com

Sofashopping og jobbing

Vi har kjøpt sofa!!

I dag er arbeidet med å platelegget taket på loftstua kommet i gang. Det er også arbeidet med å kle veggene på badet før gipslegging. Rørleggeren var innom en snartur for å ordne med ventilasjon til kloakken og vi har fått skap til svakstrøm montert under trappa i entreen.

Sponplater er bestilt til fredag, og vi regner med å kunne begynne å legge plater på veggene i 1.etasje samme dag! Da er det ikke så fryktelig lenge til vi kan begynne å tapetsere.

Undersøkte med IKEA i dag ang. kjøkken, og fikk litt panikk da det viser seg å være en god bestillingstid på kjøkkenet som skal leveres. Lurer på om det er bedre å kjøre til Trondheim og hente kjøkkenet selv - men bestillingstid blir det uansett grunnet spesialtilpassede benkeplater.

Platelegging på loft

Har vært dårlig med oppdatering på bloggen på 3 dager, så oppsummerer raskt hva som er blitt gjort

Søndag: Fullførte platelegging av tak i hele 1.etasje
Mandag: Platelagt taket på 1 soverom i 2.etasje
Tirsdag: Platelagt taket på soverom nr 2 og bad

I morgen (onsdag) skal det siste soverommet platelegges + loftstua skal påbegynnes. Vi regner med at det blir torsdag før loftstua er ferdig. Da er også planen å legge gips på veggene på begge badene!

Effektiv dag!

Sentralstøvsugeren er montert. Ett uttak i hver etasje + smuleluke i kjøkkeninnredningen!


Før gutta tok kveld gjorde de ferdig taket i gangen også! I huset trenger vi aldri å tenke på å skifte
i røykvarsleren . Vi skal nemlig ha en som er tilkoblet strøm! Kjekkt!
Slik ser ventilasjonsanlegget ut ute. 

Innredning?

Å innrede er vanskelig! I dag har Linn vært og sett på tapeter. Tapet er vanskelig, for det er så alt for mye å velge mellom. Regner med vi ender på en lys tapet med lite struktur på stua, med en finere tapet med mer struktur til å bryte på kortveggen i tv-kroken. I entreen, på loftstua og på foreldresoverommet skal vi ha ferdigmalte hvite panelplater.

Vi har ombestemt oss, og vil heller ha dette badekaret


Det er slettes ikke sikkert det blir så alt for lenge til vi må ta oss en ikeatur for å bestille kjøkkenet! Det er "kjerringjobb" å montere kjøkken , og vi gleder oss stort til utfordringen.

Tak!

Da jeg tok meg en tur i huset i dag overrasket mannfolkene meg med å ha gjort ferdig taket i stua! Hullene du ser er ventilasjon. Det blir lagd hull til spottene senere

Elektriker

På torsdag og fredag hadde vi besøk av elektrikere. Nå er alt det elektriske på plass!


Skap til det elektriske er kommet opp ved siden av "vannskapet". Begynner å bli fullt på vaskerommet nå!Spotter i taket. Disse er i entreen. Vi har ellers spotter på loftstue, stue, kjøkken og bad i både 1. og 2.etasjeBrytere for mye rart! Kjekt at det går an å slå av spotter, lys og brytere uavhengi av hverandre!


Det jobbes i huset fra 7:30-22:00 hver eneste dag. Nå i helgen er det klart for platelegging, da blir det morsomt å følge med fra dag til dag. Tak-ess-platene ble levert i dag!

Slenger med et bilde som viser pipa, den har vi ikke vist frem enda!

Planlegging av rom

I dag får vi besøk av elektriker, så kvelden i går ordnet vi oss barnevakt og dro i huset for å bestemme hvor vi vil ha stikkontakter "og slikt". For å vite det må vi også vite sånn ca hvordan vi har tenkt å møblere.

På ettermiddagen i går tok vi turen for å se på badekar. Badekaret vi skal gå for er av typen vist i et innlegg for et par dager siden.

Slenger med et bilde av min Rhododendron. I fjor høst fikk jeg overtalt mannen i huset til å hjelpe meg å flytte den. Den sto helt inntil husveggene på huset som ble revet, og jeg ville gjøre et forsøk på å redde den. Etter at den ble flyttet har den blitt påkjørt litt av en gravemaskin. Tross dette blomstrer den!Badegulvet

Slik ble badegulvet seende ut etter at det ble støpt. Vi er kjempefornøyd!


Maling (utvendig)

Huset har 2 strøk maling i 2.etasje og 1 strøk maling i 2.etasje. Staffasjen rundt vinduer og dører er ikke malt enda.

Taket er rødt , og takrenner er hvite. Vi er kjempefornøyd med resultatet.Rørlegging, ventilasjonsanlegg og lekting av tak

Vi har hatt besøk av rørlegger som har laget opplegg for utslagsvask og vaskemaskin på vaskerom, toalett, servant og dusj på badet i 1.etasje , og toalett, dusj, badekar og dobbel servant i 2.etasje.

Ventilasjonsanlegget er også på plass. Når vi har hatt besøk av elektriker er vi klare til å begynne med platelegging!  Elektriker kommer på torsdag og fredag. Taket er lektet i både 1. og 2. etasje og er klart til takplater.Bildet viser vaskerommet (rett frem) , gjestebadet til høyre og entreen. Til venstre skimter vi stua. I taket kan vi se rør som hører til ventilasjonsanlegget.


Badet i 2.etasje. Her kommer badekaret.Til høyre skimtes forsterkning i vegg. Her skal vi henge tv'en!

Maling

Nå har alle veggene i 1.etasje bortsett fra en kortvegg blitt malt med ett strøk maling.Finspikking på kjøkken, bad og vaskerom

Ordnet litt på kjøkkenet. Ombestemte oss ang. innebygd ventilator.Baderomsinnredningen jeg har fallt for er også fra Ikea og heter GODMORGON.Den skal vi ha på badet i 2.etasje som vist her. Skulle gjerne hatt samme innredning i 1.etasje, men der må vi ha innredning som er 80 cm eller mindre. Godmorgon finnes bare i 100 cm og oppover


Til badet i 1.etasje har jeg funnet en fin baderomsinnredning fra trendshopper.no som jeg liker veldig godt. Trendshopper har forhandler her i Kristiansund.


Badekaret jeg liker til 2.etasjen er også fra trendshopper


Løsningen vi har planlagt på vaskerommet ser slik ut:

hits