april 2011

ENDELIG på loftstua...

gardiner!Ble litt mer "hjemmekoselig" nå! Vi har begynt å bruke loftstuen mer i det siste, siden ettåringen har rommet sitt i 2.etasje og han liker å være der oppe av og til og leke med lekene han har på rommet sitt.

Gardinhandling er ikke favorittsysselen min, men denne uken var det 30% avslag på alle gardiner på princess, så da var det bare å slå til.

Kjøkkenet vårt i bruk

Jeg har jo postet bilder av kjøkkenet tidligere, fra før vi flyttet inn, men jeg synes det er på tide med noen nye :)
Er kjempefornøyd med kjøkkenet, som er fra IKEA. Frontene er Ädel hvit og benkeplaten er spesialbestilt valnøtt. 

Vi har uendelig med skap/skuffeplass, og flere av de nederste skuffene og skapene står tomme siden ettåringen er glad i å åpne og lukke og hive ut saker og ting . Jeg liker å ha så lite som mulig stående på benkene, da er det lettere å vaske!

 

Bilder av verandaen med ferdig gelender

Da jeg la ut de forrige bildene av verandaen var ikke faren min ferdig med gelenderet. Det er en stund siden han ble ferdig med topp-planken nå, men jeg har ikke orket å ta bilder siden været har vært skikkelig dårlig de siste dagene. I dag har vi oppholds, så da har jeg tatt noen bilder

Vi er verdens heldigste som har en så flink snekker i familien! Han stiller opp uansett hva det måtte være , og vi er evig takknemlige! Å betale tilbake for alt han har gjort er umulig, men i helgen kjørte vi noen hengerlass med ved fra vedskjulet vårt og fikk stablet i garasjen hans. Kjekt for oss også, for det var ikke plass til veden i det skjulet vårt og vi fikk muligheten til å rydde opp litt utenfor. 

Og så må jeg bare vise frem sandkassen pappaen min har snekret til ettåringen av "restplank" fra verandaen! Må være den fineste sandkassen jeg har sett noengang, og vi gleder oss til å fylle den med sand så han kan leke i den

Nye gardiner på soverommet

Eller, ikke nye. Disse gardinene hadde jeg i stua i leiligheten vi bodde i før vi solgte og begynte å bygge hus.

Vi var en snartur i Trondheim tidligere denne uken, og da fikk vi endelig tak i rullegardin til verandadøra på soverommet. Da kunne jeg ta ned de andre gardinene, som selv om de blendet godt og holdt lyset ute så helt jævlig ut i kombinasjon med lilla. Nå ble det mye lysere og hyggeligere der inne synes jeg. Skulle ønske jeg hadde et annet sengeteppe da, men det får bli en annen gang!Nå mangler jeg bare et koselig veggord over senga

Ellers bedriver jeg dagene med slike koslige aktiviteter.Mye rosa bittesmå babyklær som skal vaskes og legges på plass i kommoden! Det er under 3 uker til termin, og jeg lurer på å få Tommy til å flytte sprinkelsenga inn på soverommet vårt i løpet av morgendagen

Verandaen er så godt som ferdig!

Mangler bare topp-plank og litt skruing her og der! Nærmest veggen skal det være åpning, og nedenfor der skal det være plen så fort søknaden vår om å fylle ut resten av tomta er godkjent. Åpningen skal vi dekke til såklart, så ikke ettåringen kommer seg ut.Flere bilder kommer når de er ferdige å arbeide, gutta har nemlig ikke så lyst å bli blogget :P

Jeg er så glad for verandaen, det gav med en gang et mye ryddigere inntrykk når jeg ser ut gjennom vinduet. Jeg er veldig ryddig av meg, og det har lenge plaget meg at vi ikke har fått gjort ferdig uteområdet slik vi hadde tenkt forrige sommer. Slik det står nå, med flere maskiner plassert rundt omkring på eiendommen synes jeg det rett og slett er skjemmende, selv om jeg egentlig ikke har noe å bekymre meg over siden det er slik mange har det til vanlig her i området. Når vi bare får fyllt ferdig og får flyttet unna maskinene blir det fint!

trappa etter påfyll av singelNå ble det straks enklere å gå inn og ut av huset gjennom hoveddøra! Når det har fått regnet litt blir singel ren og fin også!

Har fikset bloggen i kveld

Nå kan du bla i arkivet og se hele innlegg med bilder! Det har jeg savnet lenge, og i dag bestemte jeg meg for å prøve å finne ut om det var mulig å få til, og jammen fikk jeg det ikke til med en gang!

 

Nå ble bloggen plutselig 10 ganger mer nyttig for de som er på utkikk etter innlegg fra perioden vi bygde. I tillegg har jeg kategorisert så godt som alle innlegg i kveld. slik at du enkelt får opp innlegg fra byggeperioden, grunnarbeid, uteområde, innvendig byggearbeid eller interiør, alt etter hva du er på utkikk etter!

Tommy har fikset gårdsplassen!

Jeg liker! Nå ble verandaen en ekte markterasse , trappa fikk bare ett trappetrinn og alt ser mye ryddigere ut. For ikke å snakke om at vi drar inn mindre skitt når det er singel i innkjørselen istedet for skitten grus. Arbeidet ble ikke avsluttet før det var leggetid for minstemann i huset, så jeg må ta noen nye bilder i morgen heller. Snekkerpappa kom langt med gelenderet også, men det fikk jeg ikke tatt bilder av. Nå er det bare kortsiden igjen!


Sær som jeg er gleder jeg meg ihjel til vi skal til med maling av det vi ikke kunne male i fjor! Impregnert materiale skal ikke males med en gang, og det er anbefalt å vente. Nå er ventetiden snart over, og jeg ser frem til å få malt blant annet terassen i 2.etasje og pålene som følger med både der og på andre siden av huset. Og ikke minst skal det bli herlig å få malt rundt vinduer og dører som jeg ikke rakk å gjøre meg ferdig med i fjor sommer, siden jeg hadde en liten baby å ta meg av. 

Kommet langt med gelenderet!

 

I dag kom snekkeren (pappa) klokken 9 presis for å jobbe videre med verandaen. Kun avbrutt av kraftige regnbyger, hagl og et strømbrudd har han jobbet i hele dag!Vi håper på oppholdsvær i morgen! Tommy skal fikse grus i innkjørselen også, så vi slipper å dra inn så mye sand og skittGelender på terassen!

I går fikk vi materialer til å begynne med gelenderet på terassen, og faren min kom med en gang for å starte arbeidet!

Dette bildet ble tatt i går kveld rett før arbeidet ble avsluttet . Jeg elsker denne typen gelender, og er strålende fornøyd!

Trapp utenfor inngangsdør

Tommy og pappaen min har hatt seg et par timer på lørdag og søndag og ordnet trapp utenfor inngangsdøra vår! Jeg er kjempefornøyd!


Sånn for sikkerthets skyld kan jeg nevne at trappen ikke er noe påbygg på mer enn 50 kvadratmeter, og er derfor ikke søknadspliktig. Ikke må den nabovarsles heller! Dessuten er den lavere enn 50 cm fra bakken, og mer enn 4 meter unna alle nabogrenser . Så ingen får søvnløse netter 

hits