mars 2011

Regler for markterasse

Viste du at man kan bygge markterasse/veranda uten å byggesøke dersom den er lavere enn 50 cm over bakkenivå og befinner seg 4 meter eller mer fra nabogrense? Så den kan med andre ord være både 50 og 100 kvadratmeter uten at man må nabovarsle eller søke!


Vi setter oss selvsagt godt inn i regelverket før vi gjør noe som helst på eiendommen vår! 

 

For nøyaktig ett år siden...

.. deltok denne lille tassen på bygningsrådets befaring på tomta vår sammen med mamman sin, pappan sin og alle naboene.Da var han bare 10 dager gammel og fremtiden til den lille familien vår skulle avgjøres.
Den dagen ble det vedtatt at vi skulle få tilbake byggetillatelsen, og vi satte igang så fort mildværet var på plass. Når huset var ferdig utvendig (midten av juni) fikk vi brev fra  fylket om at kommunens vedtak ble trukket tilbake. Kommunen brukte 18 uker på å behandle saken på ny, men det endelige vedtaket kom ikke før 25. januar . Klagesaken ble sendt til fylket, og i dag fikk vi brev om at det skal være en ny befaring i neste uke før fylket kan ta den endelige avgjørelsen ang. klagesaken.

Rart å tenke på hvor mye som har skjedd i livet vårt siden 25. mars i fjor. Ett år har gått, og fremdeles venter vi på avgjørelsen om huset vårt.

 

 

 

Så godt som ferdig med verandadekke!

I godt gammeldags møkkavær har gutta gjort ferdig verandadekke! Det har regnet "alle veier" og blåst opp til storm, så det har neppe vært bare hyggelig å jobbe ute!

Det gjenstår litt pludder langs kantene, og rekkverk såklart. Ettåringen som har begynt å gå slippes ikke løs på verandaen før det er på plass!

Foran huset blir det slik. Rekkverket skal være likt det på verandaen i 2.etasje. Jeg har planer om å male rekkverket hvitt.

God plass å boltre seg på for både voksne, barn og hunder!

Utsiktsbilde. Skikkelig godvær i dag 23.mars

Slenger med et bilde av ettåringen som begynte å gå på bursdagen sin15.marsOg et bilde av neste prosjekt! "Trapp" utenfor inngangsdøra! Om bare 6 uker venter vi ei lillesøster og da vil det være kjekt med trapp slik at jeg får søskenvogna enkelt ut og inn av huset
 

Og etter dagens økt ser verandaen slik ut60 kvadratmeter er så godt som ferdig. 40 igjen før vi kan begyne med gelenderet

Gutta jobber for fullt med verandaen

Og  den blir stor!!

 

Kommet godt igang på kortsiden av huset , dette bildet ble i dag tidlig, før gutta (pappaen min og Tommy)  hadde begynt arbeidet

 

Gelenderet rundt verandaen skal være helt likt det gelenderet vi har på terassen i 2.etasje som dere kan skimte i det øverste bildet.

Verandaen tar form

Eller markterrasen om du vil

Ca 100 kvadratmeter med veranda, og jeg GLEDER meg! Her kan storebror leke i sommer, mens lillesøster sover i skyggen og mor koser seg med en bok i sola. Med det samme vi har kjøpt materialer har vi handlet inn så det blir nok til "trapp" utenfor inngangsdøra også. Kommer godt med når jeg skal inn og ut av huset med søskenvogna.

 

Vaskerommet mitt

Vaskerommet har vist seg å være veldig praktisk og jeg er kjempefornøyd.

 

Siden vi bruker vaskerommet som stelleplass i tillegg blir det en del turer inn dit i løpet av en dag, og da er det ekstra trivelig å holde det ryddig og pent. Vi er veldig glade for at vi brukte mye tid til å planlegge plasseringen av varmtvannsberederen, balansert ventilasjonsanlegg, sikringsskap  ++ , for ellers kunne vi endt opp med noe som var langt mindre praktisk

Midlertidig vedskjul

Selv om det er midlertidig kan det da se litt fint ut også . Det skal stå til vi har fått satt opp garasje - som vi har planer om å gjøre neste år

I år er det markterasse/veranda som står for tur. Vi har kommet lengre enn på  bildet , men plutselig gikk det fra vår til vinter med masse snø så jeg har ikke fått tatt nytt bilde
hits