Innvendig byggearbeid

Nytt soverom/ny vegg

Jeg klarer ikke å vente med å blogge til vi har fått ordnet lys på det nye soverommet, så here goes

Senga! Så herlig å slippe å ligge og stange i en kne-veggDen nye veggen. Litt mørkt siden jeg ikke har stilt lys-skinna i taket enda. Og bildene på skjenken skal på en vegg.. vi har fremdeles ikke satt inn en eneste spiker i en eneste vegg, så her tar vi tiden til bruk for å bestemme oss!Og den nye sofakroken! Synes loftstua ble en mye triveligere plass å være nå, og gleder meg til å sitte her med pc'en min mens jeg prøver å få to små til å sove på hvert sitt rom i sommer. Jenta i magen skal såklart sove på vårt soverom det første halvåret, men etter det skal hun flytte inn på rommett til høyre for vårt. Storebror sover i rommet til venstre. Kort vei til begge barna om natta!
Min fine nye vegg

Jeg elsker den! Hele loftstua blir helt annerledes og myye koseligere nå. Før var det bare et langt stort rom med vinduer i begge endene. Jeg elsker å få viljen min, spesielt når Tommy også blir fornøyd med resultatet.

På den nye veggen vil jeg ha en malm-kommode, og over den vil jeg ha enten speil eller bilder av ungene (inkl. hundene såklart)

I dag er snekkeren ute og henter dør og listverk slik at vi får flyttet inn snart.

 

Nytt soverom, dag 2

Jada, jeg fikk rett! Og jeg får viljen min. Nå bygges det nytt soverom til mor og far. På den måten har vi ett rom til hvert av barna våre, og et rom som kan fungere som gjesterom eller "roterom" siden vi ikke har bod før vi har fått bygget garasje

Slik ser det ut etter 2 korte dagers innsats (holder bare på i dagslys)Godt vi slipper å pusse, sparkle , pusse, sparkle, pusse, tapetsere og male!!

Snekkerne er ferdige med lister og dører

Nok en milepæl! Nå mangler det egentlig bare at rørlegger og elektriker kommer og gjør seg helt ferdig med småpjask som står igjen! Kanskje kan vi flytte inn neste helg?


Stuedøra er på plass! Den ser litt skjev ut, men det er bare fordi jeg ikke kunne lukke den helt igjen (har ikke hatt på håndtak)Loftstua med alle sine kriker og kroker. Gjenstår 2 meter på andre siden som vi nesten lurer på om er blitt glemt, men det tar vel ikke lange tiden å få gjort..Flisleggeren har vært tilbake også. For han gjenstår det bare å gjøre ferdig muren bak vedovnen

I helga skal vi skru IKEA igjen! Tommy kommer straks hjem med både badeinnredning og skap til barnerommet. Deretter blir det å rydde, få opp det som gjenstår av hvitevarer (ventilatorhette og mikro) og siste flikk på kjøkkenet

Lite action for tiden

I dag var jeg nedom huset for å se om elektriker og snekkere var på plass som lovet. Det var helt tomt... Litt kjedelig når det bare er småpjask som står igjen før vi kan begynne å flytte møbler inn i huset...

Så langt kom flisleggeren på en kveld. Er kjempefornøyd med mosaikkenENDELIG trapp!

I dag kom trappa på plass! Endelig!

i kveld kommer flisleggeren og skal legge flis der vi skal ha ovn og over kjøkkenbenken på ene veggen. Nå mangler vi bare at snekkerne kommer tilbake og gjør seg ferdig med listinga (de har ventet på at trappa skal bli satt opp). Og så venter vi på den doble døra som skal gå fra gangen og inn i stua og dusjveggene i 1.etasje. Mye småplukk igjen enda, men det går da fremover.

Vi har vasket litt!

Tusen takk til alle som var med og hjalp til å vaske i helga!

Fikk endelig ryddet av kjøkkenbenkene og vasket i alle skap og skuffer. Da jeg skulle ta bilde hadde jeg såklart ikke mer batteri, så det blir dårlig mobilbilde i dagEr fremdeles litt som står igjen , men det nærmer seg!


Vi gleder oss til å spise frokost ved halvøya vår!

Strøm i huset!

Nok en milepæl er nådd, vi har strøm i huset! Alle spotter er på plass, og det er bare litt arbeid som gjenstår! Nå håper vi at alt det andre går like smertefritt og at vi kan flytte inn den 15. som planlagt!


Vi har dessuten 3 stk rene soverom! Fikk med meg mormora til minstemann på nedvask i dag!  Vi satser på finvær neste uke slik at snekkerne kan sage listverket utenfor!


Halleluja!

I går dukket elektrikeren endelig opp! Bedre sent enn aldri! Vi var egentlig blitt lovet å ha strøm i huset før helga, men nå er det nytt forsøk på tirsdag vistnok. Nå venter vi bare på trappemannen som egentlig skulle komme sist uke, som definitivt skulle komme denne uken, men som heeeeelt sikkert kommer på mandag (?).Vi har lysbrytere, spotter og kontakter!!


Gutta har installert sentralstøvsugeren! Nydelig teknisk hjørne på vaskerommet mitt!
Og den delen av vaskerommet jeg liker best! Arbeidsbenk! Siden sist har jeg fått montert skuffene.

Nå holder jeg på å lage handleliste til Tommy som skal dra uten meg til Trondheim neste uke. Han skal på IKEA og plukke med seg en ting eller 10. Vi har avbestilt baderomsinnredningen vi har ventet på i over 3 uker, og kjøper heller en 80cm godmorgon innredning i høyglans hvit siden vi var så fornøyd med den vi har fått opp i 2.etasje. Dessuten har jeg ordnet så han får med seg skapdørene til skyvedørsgarderoben i gangen som vi ikke fikk med i leveransen fra IKEA.

Innredning på vaskerom!

Innredningen på vaskerommet er begynt å ta form!

60 cm bred skuffebenk til venstre og 40 cm skuffebenk til høyre. Mellom skal vaskemaskin og tørketrommel stå!
Masse fin benkeplass over! Gleder meg masse, der vi bodde før hadde vi vaskerommet i uinnreda kald kjeller hvor det ofte var innbrudd - så dette skal bli et hyggelig arbeidsrom!

Vi har også fått opp stammene på garderoben på soverommet vårt.

Nå venter vi fremdeles på elektriker..... og trappemann... Dessuten har vi bestilt en badeinnredning som vi ikke har hørt noe om. Nesten så jeg drar på IKEA og kjøper med meg en hjem neste uke heller. Venting liker vi ikke!

Litt småplukk

Badet er så godt som ferdig! Mangler bare elektriker og at flismannen kommer tilbake og vasker bort fugesløret på gulvfliseneServantskapet er IKEA Godmorgon. Dusjkabinettet er kjøpt på Comfort

Vi har også fått tapet mellom benkeplate og overskap på den ene veggen


På den andre veggen skal vi ha hvit mosaikkflis

Vi har også endelig fått ryddet overalt, så da kan jeg vise frem litt av stua. Ferdig listet.


Vi satte opp en garderobe i helga også, men da vi hadde kommet nesten halvveis med dørene spurte Tommy meg om jeg ikke hadde bestilt med speil til dørene i gangen. Det hadde jeg jo, men døra vi satt og monterte hadde såvisst ikke speil i seg. Viste seg at jeg hadde misforstått dama på IKEA som fortalte meg at dørene på den ene garderoben måtte ettersendes fordi de var tomme på lager. Så nå har vi en ferdig oppsatt garderobe uten dør, og så har vi en garderobe som fremdeles er flatpakket men som har dører.

Uansett - masse god plass i garderoben i enteen!


På venstre side skal det være en benk med skohyller under, og knagger som gjester kan henge jakkene sine på.

Badekar

Vi fikk badekaret vårt i dag!


Tror ikke jeg har vist frem vaskerommet etter at flisleggeren gjorde seg ferdig:


Smuleluke på kjøkkenet!


Og slik blir det med håndtak på dørene
Jeg elsker benkeplatene mine!

Rett og slett! Kjærlighet ved første blikk!

Tusen takk til "hjelperne mine" (kan vel ikke kalle det hjelper, når jeg ikke hadde klart meg uten?) som har vært superflinke! Her sjekker mamma om hun får plass i hjørneskapet (eller hun skrur skruer for å feste benkeplatene)

Hva gjenstår? Dør på hjørneskap og oppvaskmaskin, og dør på 1 veggskap. Sokler nede. List oppe, riving av støttelist for veggskap og dekor på veggene. Tommy har bestemt seg for grå mosaic-fliser. Når det er gjort kan vi henge opp ventilatoren.

Og så har jeg ikke fått satt inn komfyren og mikroen i høyskapet sitt enda.

Det har gått i kjøkken i hele helga - og det vises!

Vi har kommet laaaangt i dag! Utrolig morsomt! Alle skuffer er satt inn, alle hyller i skapene er på plass (bortsett fra et hjørneskap som vi må vente med for at elektriker skal komme til inne i skapet) og NESTEN alle dører er satt på. Vi kan ikke finne døra til oppvaskmaskina, må ringe IKEA og høre i morgen om det er en vanlig 60*70 dør som skal brukes eller ikke - for det har jeg nemlig fått. Og så har vi ikke skrudd på knotter på skap og skuffer.

Uansett! BILDER!
Og en liten sniktitt på benkeplaten! Jeg ELSKER den!


Det begyner å se ut som et kjøkken!

Etter 2,5 dager med kjøkkenmontering begyner det endelig å bli system i rotet! Alle veggskap bortsett fra 1 er hengt opp på veggen, og alle benkeskapene bortsett fra 1 har funnet plassen sin!


I midten ligger langskapet som skal stå ved siden av kjøleskapet. Kjøleskapet står omtrent der det skal stå, men det skal heises litt opp , og så skal det være et skap over.I morgen skal jeg stå opp tidlig og montere skuffer ( og slikt)

Listverk ferdig på alle 4 rom (+ litt kjøkkenrot)
Listverket er ferdig på alle 4 rom i 2.etasje!

Vi jobbet i hele går og i hele dag med kjøkkenet. Nå er alle benkeskap, høyskap og veggskap skrudd sammen, og 5 av 7 veggskap er skrudd opp på veggen.Kjøkken!

Klokken 08:45 fikk jeg en telefon jeg ikke engang hadde rukket å vente på! Kjøkkenet mitt var i Molde på vei mot Kristiansund! Jeg som hadde belaget meg på en lang dag med mobiltelefonovervåkning, livredd for å miste telefonsamtalen fra transportfolka!

En hel bil med varer bare til meg oss !

Gutta bar inn varene på kjøkkenet/stua. For et salig kaos!

Dagen i går gikk med på å orientere seg i hva som er hva, bære ut av stua det som ikke var kjøkken og å sette sammen alle benkeskapene!


Rommet til lillegutt er ferdig listet også. Siden det er et salig rot med kjøkken og stue slenger jeg heller med et bilde av rommet!


I dag skal vi skru sammen alle veggskapene og slenge alt på veggen der det skal være! Kanskje får dere bilder i kveld

Flere foringer!

I dag har snekkerne foret de aller fleste dører og vinduer! De har også begynt såvidt på listing på gjesterommet.


Vinduene i spisestuen


I morgen kommer kjøkkenet vårt!!!!!
Vi har disse frontene og denne typen benkeplate. Knottene er også noe slikt som på bildetFlis

Badet i 1.etasje
Gulv: Eivissa carbon 15x15
Vegg: Linet grey csempe
Dusj: Mosaic elvissa carbonBadet i 2.etasje
Gulv: Eivissa carbon 30x30
Vegg: Blanco Brillo
Toalett: Magic stick eivissa carbon muretto

Gang
Eivissa carbon lustre 30x60Alt kjøpt på Right price tiles

Fargen på rommet til minstemann

Fikk spørsmål om fargen på rommet til minstemann.

Blåfargen har ikke noe navn, men et nummer: S-1015-bVi har vinduskarmer!

Til vår store glede kunne snekkerne ta til med arbeidet i dag. Nå skal de arbeide hver dag til alt er ferdig og vi bare manlger rørlegger og elektriker før vi kan flytte inn. Om 2 dager kommer IKEA på besøk med varene vi har bestilt og jeg blir opptatt med skruing i noen dager (uker?) fremover. Jeg aaaner ikke hvor mye arbeid det blir, men gleder meg masse!

Vi var en tur i huset når snekkerne hadde tatt kveld for å se. Morsomt å se alt som er blitt gjort bare på en halv arbeidsdag!

Alle vinduer i 2.etasje og 2 vinduer i 1.etasje hadde fått foring!

Foring i døra til verandaen i 2.etasje!


Og alle soverommene hadde fått dør!Gjett om vi gleder oss til å ta turer innom huset etter arbeidstid i dagene fremover!

Flis igjen!

Flisa i gangen er rengjort. Fugene har tørket. Klør i fingrene etter å ta fatt på moppen og få rengjort de skikkelig!
Han hadde også fått lagt ut flisa på vaskerommet. Uheldigvis har vi fått 2 pakker feil flis, men vi skulle få to nye levert i morgen.Og her er listverk , foringer og dørene. I morgen kommer snekkerne som skal ta fatt på det siste arbeidet som gjenstår i huset!

Ferdig fuget flis i gangen

Jeg burde kanskje ventet med å legge ut bilde til flisa er rengjort, men here goes!


Svakstrømskapet under trappa. Det går også an å skimte ledningene til LED-spottene vi skal ha i trappa på veggen

Trappa vi skal ha er i denne stilen


Et bilde til av entreen. Vaskerommet rett frem, badet i 1.etasje til høyre.Og så må jeg vise frem guttas arbeid, her er det bare å stable steinen vi skal kjøpe. Muren skal være like høy hele veien, øverst i veien skal vi ha en høyde med stein, hakket nedenfor 2 høyder, helt til vi kommer nederst hvor vi skal ha hele 8 høyder stein.
Lykke!

Flisemannen overrasket meg i morges, han hadde begynt på flisene i entreen!

Vi viste tidlig at vi ønsket oss disse flisene, men jeg har vært skeptisk. Redd for at det skulle bli for glatt for små barneføtter, og redd for at det skulle bli vanskelig å holde rent. Men lekkert, det er det ingen tvil om at det blir!Gutta har støypa sokkelen/fundamentet til muren vi skal sette opp langs skjæringa. Da er det klart til å sette opp steinmuren når vi har skattet stein.
I tillegg fikk jeg en finfin telefon fra IKEA i dag. Om 6 dager leverer de kjøkkenet mitt! Jeg bestilte det 23. Juli, og fikk beskjed om 4-6 ukers leveringstid siden vi skulle ha spesialbestilte benkeplater. Er derfor mektig imponert og ikke minst utrolig fornøyd over at avtalt levering er allerede 19. August, under 1 mnd etterpå! Gjett hvem som kommer til å vokte telefonen sin som en hauk den dagen! De ringer 30 minutter før ankomst, og jeg må være tilstede når det kommer. Blir spennende å se om jeg klarer å forklare hvor det er!

Det er jeg som har bestemt og "designet" kjøkkenet vårt, og jeg er veldig spent på om Tommy blir fornøyd med løsningen jeg har laget. Gleder meg til å ha stort kjøkken med masse skap og benkeplass! Der vi bor nå har vi 2* 50 cm med benkeplate å boltre oss på når vi lager mat - for en forskjell det skal bli!

Jeg er forelska....

I flisene på badet i 1.etasje!

Syntes litt synd på flisemannen i dag. Langs hele buen i dusjhjørnet på gulvet måtte han slipe mosaikkbitene. MYE jobb! Men jeg ELSKER resultatet! Blir morsomt å se det fuget i morgen! Legg også merke til den litt fancye rista i dusjen!
Jeg synes mosaikken gjorde seg veldig godt og gleder meg veldig til å få rengjort og vasket flisene når det er helt ferdig!

Gutta jobber fortsatt utenfor. Forskaling er kommet opp, og i morgen skal de støype fundament for muren vi skal sette oppNår flisleggeren er ferdig med badet i 1.etasje (mest sannsynlig i morgen en gang) har vi avtalt at han begynner på flisene i gangen. Det gleder jeg meg veldig til å se!

Endelig bilder!

I dag sto vi opp "sent". En gang mellom 8 og 9. Tok det med ro, ordnet oss, spiste frokost og dro sammen i huset.

Jeg har tilbragt dagen med å male ferdig huset. ENDELIG ferdig!!! Nå gjenstår bare å male rundt vinduene, men det er rene kosejobben i forhold til å male vegger! I morgen tror jeg jammen meg jeg skal ta turen for å kjøpe inn husnummer og henge det på veggen.

Mens jeg malte har gutta flikka litt her og der. Parketten på loftstua er ferdig, og det midlertidige gelenderet ved trappa er fjernet.

Slik ser loftstua vår ut!


Nå er det om og gjøre å få tak i en snekker til å legge listverk og sette inn dører!

Flisemannen har så godt som gjort seg ferdig med badet i 2.etasje. Gjenstår vel bare at flisene får seg en skikkelig vask. Vi får servantskapet og servanten 17.august. Badekaret og dusjkabinettet er det bare å hente, det hadde de på lager. Men det haster ikke, rørleggeren skal ikke montere det før badet i 1.etasje og vaskerommet også er ferdig


Badet i 1.etasje er påbegynt. Jeg ble veldig fornøyd med veggflisa, som jeg i utgangspunktet ikke var så begeistret for. Men Tommy måtte jo få bestemme noe han også, og når de kom på veggen viste de seg å være ganske fine!


Med mindre jeg skal ta meg noen turer i huset for å male rundt vinduene (noe jeg helt sikkert kommer til å gjøre...) er det ikke noe damejobb i huset før kjøkkenet og garderobene ankommer. Leveringsdato 17. august. Ikke lenge til i det heletatt!

Ferdig med parkett i 1.etasje!

I dag ble gutta ferdig med å legge parkett i stua og kjøkkenet. Jeg var innom en tur midt på dagen, så kjøkkenet var ikke mer enn halvferdig da jeg var innom.

Slik ser stua ut med tapet og parkett. Mye forandring i stua på kort tid!


Vi skal leie inn snekker til å liste, mest sannsynlig neste uke.

Flisern ble ferdig å fuge flisene på badet i 2.etasje i dag. Neste uke begynner de i 1.etasje. Der skal badet ha flis på vegg og gulv, mens entrë og vaskerom skal ha flis på gulv. Når de har gjort seg ferdige med badet i 2.etasje skal gutta legge ferdig parketten på loftstua. Der satt de igjen en stripe slik at flisleggeren ikke skulle trø på nylagt parkett.

Nå er det ikke lenge til vi kan få satt inn skikkelig trapp!

I morgen skal gutta gjøre ferdig gjerdet over skjæringa.

Tror ikke det blir lenge til jeg kan dra og hente sofaen jeg har kjøpt!

Mye å glede seg over for tiden!

Det er mye aktivitet i huset for tiden! Flisleggeren legger flis på badet, en kollega av Tommy murer opp veien og jobber med området rundt huset, snekkern flikker litt her og der, og mamman til Linn og Linn legger tapet.

I dag fikk vi en gladnyhet - 11 ruller med tapet var ankommet. Innen en time var arbeidet med å legge tapeten i gang. Vi begynte på vindusveggen. Når den er ferdig går resten av seg selv. Jeg ELSKER ELSKER ELSKER tapeten!

Den kommer ikke til sin rett i dette lyset, men slenger med et bilde , siden det gir et visst inntrykk av tapeten allikevel. Den var MYE lysere enn jeg trodde, heldigvis!

 Jeg er kjempefornøyd med arbeidet som er gjort med tapeten, og veldig begeistret over å endelig få tapet på stua mi!

Flisleggeren har snart lagt opp flisa på alle veggene på badet i 2.etasje
Og her er muren! Jeg ELSKER den! Fineste muren jeg har sett! Den gir oss MYE bedre plass ved siden av huset til parkering.


Slenger med et bilde av huset i kveldssol. Her kan du også se hvor god plass det ble ved siden av huset (der gravemaskina står)


Hva skjer fremover?

Tomtearbeid rundt huset : Grense mot naboen skal fikses på og vi skal fylle rundt huset slik at tomta får den høyden den skal ha

Flisleggeren skal jobbe i 3 dager til med badet oppe, når han er ferdig kan gutta legge ferdig parketten på lofstua. Da er det klart for at snekkeren vi skal leie inn til å legge listverk kommer og gjør hele 2.etasjen ferdig. Han skal også sette inn dører!

Vi skal gjøre ferdig tapeten på stua i morgen. Når det er gjort kan gutta legge parkett på stue/kjøkken.

Når flisleggeren har lagt flis på gulv i entre og gutta har lagt parketten på loftstua kan vi få satt inn trappa! Det gleder vi oss veldig til!

Kjøkkenets leveringsdato er satt til 15. august. Samtidig kommer også badeinnredning til 2.etasje og 2 garderober. Å sette sammen disse blir noe av det siste vi gjør før vi kan flytte inn!

Når kan vi flytte inn?
Jeg tror vi kan flytte inn i løpet av første halvdel av september !!

Fondveggen på stua er ferdig!

Slik blir fondveggen min på stua! Kjempefornøyd! Tapeten er en boråstapet fra kolleksjonen ECO Line


Og så langt kom flisleggeren på bare en dag!


Dagen i dag skal forhåpentligvis brukes på tapetsering. Vi venter på at 11 ruller tapet skal komme, og de sa den skulle komme i dag. Vi tror vi skal klare å legge tapet på hele stua på en dag. Eksperten selv sa at tapeten var lett å legge! Når det er gjort kan gutta begynne å legge parkett på stue/kjøkken. Da er vi så godt som klare for at kjøkkenet skal komme. Forventet leveringstid for både kjøkken, badeinnredning 2.etasje og 2 garderober er 15. august.Har hentet tapeten!

Jeg hentet tapeten til fondveggen i går kveld! Mamman til Linn er i huset akkurat nå for å sette den opp. Vi var der en tur for å se i sted, og det blir kjempebra! Tapeten ble ekstra fin når den kom opp på veggen, for det er litt skinn i mønsteret som kommer frem når lyset faller på veggen.

Her er tapeten på rull

Og her er den på vegg


Kom ikke her og fortell meg at den ikke er MYE finere på veggen ! :)

Muren til veien hadde vokst litt også da vi dro i dag. Fortsetter på den i morgen! Jeg er dødsfornøyd!

Loftstua tar form

I dag har gutta jobbet med parketten på loftstua! De gjorde seg ikke helt ferdig. I morgen kommer nemlig flisemannen for å legge flis på badet oppe, og det blir mye tråkking opp og ned trappa. Da er det likegreit at det ikke er parkett der.


Veggene på stue/kjøkken er også pusset og rengjort - klar til tapet. Jeg har hentet tapeten til fondveggen i dag og vi skal forsøke på den i morgen.

Slenger også med et bilde av veien. Planen er at den skal fikses på i morgen
Vi har parkett på alle soverommene!

Nå mangler det bare listverk før alle 3 soverommene er ferdig! Vi var så heldige å få skikkelig eksperthjelp med gulvene- Jan kom på besøk både på fredag og søndag. Resultatet ble knallfint! Tusen takk Jan!

Minstemann sitt soverom med parkett!


EkstrarommetOg mamsen og papsen sitt soverom som har vært ferdig siden fredag. Her lekte minstemann noen timer på lørdag mens mamsen arbeidet med å male soverommet hansSlenger også med et bilde av loftstuen fra en vinkel jeg ikke har vist frem før. Fotografen har stått i døra til gjesterommet. Til venstre er vårt soverom, til høyre er minstemann sitt rom. Kort vei å løpe når minstemann skal sove på eget rom for første gang etter innflytting! Til høyre for soveromsdøra til minstemann kommer tv-kroken.

Ferdig med tapetsering og maling av soverom

Dagen i dag har vært nok en effektiv dag! Mamman til Linn har tapetsert ferdig den siste veggen på det ene soverommet, og sammen malte vi ferdig begge soverommene i dag.

Nå er det klart til å legges parkett på de 2 siste soverommene og loftstuen!  Vi har også sparklet stua/kjøkkenet. I morgen skal det pusses før det kan sparkles igjen. Deretter skal det pusses nok en gang på mandag. Dersom vi da er fornøyde kan vi legge tapeten når den kommer. Tapeten skulle komme på lager på onsdag.

Slenger med bilder!

Minstemann sitt soverom. Blåfarge på vindusvegg og knevegg. Er kjempefornøyd med fargevalget, men
fargen var vanskelig å få vist frem skikkelig på bilde. Den er skikkelig søt, og veldig "babygutt"!


Gjesterommet er malt i fargen "Chi". Veldig hvit! Når det skal bli barnerom en gang kan vi male den
ene veggen med rosa eller lyseblått


Mannfolkene gjorde ferdig lofstua i dag!Det ble ikke flislegging i dag. Kanskje i morgen?

Nå er det fryktelig morro! Vi synes det går i en rasende fart ! 15 dagerr igjen til kjøkkenets forventede leveringsdato. Neste uke skal vi bestille VVS-utstyr.

Vi skal også ta en telefon til kommunen for å høre om det er 100% sikkert at vi har lov å ordne innkjørselen vår og planere rundt huset og ordne veien vår. Vi har naboer som reagerer veldig med en gang gravemaskinen slås på så vi spør heller en gang for mye enn en gang for lite.
Nok en effektiv dag!

I dag har vi vært 5 stk i arbeid i huset! 2 har jobbet med panelen på loftstua, 2 har lagt tapet på 2 soverom, og 1 har lagt parkett på et annet!


Her er det kun listverket som mangler før det er helt ferdig! Utrolig morsomt å se !

Flisleggeren var innom og la det siste laget membran. I morgen kommer han tilbake og begynner å legge flisene!  Vi gleder oss til å se hvordan flisene tar seg ut på vegg og gulv!

I morgen skal tapeten vi har lagt males. Vi har valgt fargen Chi som er helt hvit. På minstemann sitt rom skal 3 vegger være hvite, mens den fjerde skal være blå. Vi har også bestilt store stickers med Ole Brum til å ha på veggene.

Litt av hvert

I dag har vi fått gjort litt av hvert i huset

"flisemannen" primet våtrommene på mandag, og i dag har han fullført 2 lag med membran på begge badene. Et tredje lag skal på før det er klart for fliselegging. Vi gleder oss til å se flisene vi handlet inn på mandag på vegger og gulv!

Her er et bilde av gulvflisen. Det er mannen i huset som har fått bestemme flis i entreen. At det ble en blank flis "som alt vises på" får fruen bare leve med, for lekkert - det blir det!


Her er badene. Jeg ELSKER blåfargen på membranet!


Gutta har jobbet iherdig med å legge panelplater på loftstua. Vi fikk en leveranse med mer plater i dag. Parkett var også i leveransen!


Mens gutta jobbet i 2.etasjen har jeg jobbet i stua. Stua skal grunnes før den skal sparkles, pusses, sparkles igjen og grunnes nok en gang før vi kan legge tapeten. Jeg ble nesten ferdig med grunninga før jeg måtte hente minstemann hos bestemora og dra hjem for å legge han. Da tok bestemora over arbeidet på stua!
Fliseshopping!

I dag har vi vært og handla flis!


Gulvflisene vi valgte til badene og entreen er i samme serie , så de likte vi tydeligvis veldig godt!

30*60 blanke grå gulvflis i entre
30*30 grå gulvflis på bad i 2.etasje
15*15 grå gulvflis på ad i 1.etasje
Matchende mosaikk til dusjen i 1.etasje, og bak toalettet i 2.etasje

Hvite store blanke veggflis i 2.etasje.
Flisene i 1.etasje vet jeg ikke hvordan jeg skal beskrive, da det var litt "mønster i de"

På badet i vaskerommet valgte vi 20*20 sorte/mørk grå gulvfliser

Flisene og alt som skal til veide 2,4 tonn! Nå ligger det i huset og venter på flisleggeren som kommer i morgen! I morgen skal vi også fylle ut litt på tomta!
Vaskerommet har fått panel

Snekkerne har arbeidet med vaskerommet i dag. Synes det ble mye større med vegger oppe og er veldig fornøyd!Det er også blitt jobbet med området hvor vedovnen skal komme
Damene har grunnet og sparklet 2 soverom, men siden det var snekkeren som tok bilder før han dro hjem for kvelden finnes det ingen bilder av arbeidet. I morgen skal vi sparkle en gang til. Deretter blir det "byggestans" et par dager. På mandag skal vi til Trondheim og kjøpe fliser til badene, vaskeromsgulvet og entregulvet!

Sjefssnekkeren skal også ha seg et par dager velfortjent fri!

Bilder av stue og kjøkken

TV kroken! Gleder oss til å plassere nyinnkjøpt sofa under vinduet! Kortveggen skal ha fin mønstertapet! Røret som stikker ut av veggen til høyre er til å ha ledningene fra tv'en i


Her skal spisestua stå!


Her kommer kjøkkenet!


Veldig morsomt å se huset ta form innvendig. I morgen er det 1 mnd siden gutta slapp til med det innvendige arbeidet, og jeg synes det har gått raskt! Dagen feirer jeg og bestemora til minstemann med å gå i gang med grunning og sparkling før tapetsering på gjesterommet og rommet til minstemann!
Stua

I dag jobbes det med å legge sponplater på stua. Kjøkkenet og deler av stua ble tatt i går. Jeg var innom rundt lunsjtider for å se, og da var de ferdig med ca halve stua. Det var uenighet om hvorvidt de skulle rekke resten i dag eller ikke, så det gjenstår å se!

Når stua er tatt gjenstår bare lofstua som skal ha huntonit (panelplater) og vaskerommet. Jeg lurer nesten på om huset er det vi kan kalle malingsklart når helga er forbi!

I morgen får vi kanskje begynt med grunning og sparkling av de 2 soverommene som skal tepetseres. Kommer litt an på om vi får barnevakt til minstemann!  Med 4 mnd gammel baby på hofta er det ikke mye jeg får gjort!

På mandag skal vi reise til Trondheim for å kjøpe fliser til entre, vaskeromsgulv og 2 bad. På tirsdag kommer flisleggern innom.

Entreen er ferdig!

I dag ble gutta ferdige med å legge panelplater i entreen! Det ble kjempefint! I morgen skal de i gang med stua. Sponet skal "stå litt" før vi kan sparkle og grunne, og det er damenes jobb mens mannfolkene gjør ferdig resten av huset.

Bildet er tatt sent på kveld , så lyset er ikke det beste. Får samtidig vist frem den vakrebyggetrappa som selvsagt skal byttes ut når vi har fått lagt gulv


Vi har også vært og plukket ut hvilken ovn vi skal ha.
Det blir contura 550Og så har vi valgt ut tapet til stua. Det blir en lys grå tapet fra Eco - line
Fondveggen skal se slik ut


Mens resten blir slik


Tapeten ser mye mørkere ut på bilde - i virkeligheten er den ganske lys. Jeg tror det blir mye penere enn helt hvit tapet siden jeg har lyst på hvite møbler. Den grå tapeten uten mønster har stilige konturer og er litt "røff"

Mor og fars soverom

Soverommet vårt er ferdig platelagt! Her mangler det faktisk bare parkett og listverk!

Kjempefornøyd med panelplatene som er ferdigmalt. Likte fargen kjempegodtFerdig med spon i 2.etasje!

I dag har gutta vært effektive!

Gutta har gjort seg ferdig med sponplatelegging i 2.etasje! Gjesterom og soverommet til minstemann er ferdig og klart til grunning, sparkling og pussing før tapetsering!

Soverommet vårt og loftstua står igjen, men der skal veggene kles med panelplater


Gjesterommet


Soverommet til minstemann


Og så slenger jeg ved et bilde av "teknisk vegg" på vaskerommet!

Utslagsvasken kommer helt til venstre, deretter vasemaskin og tørketrommel.

Badene klare til flislegging!

Badet i 2. etasje ble gjort ferdig i dag. Viktig å informere om at det er mormora til litjgutten vår som har
platene under gipsen ! Dyktig :D

Slik ser badet i 2. etasje ut når det er klart for flis.Badet i 1.etasje ser slik ut klart for flisMinstemann har vært med i huset i dag sammen med mamman som ikke har fått gjort så mye nytte for seg. Her sitter han blid og fornøyd. Han har nemlig fått seg benk som bestemora har snekra!


Endelig ferdig med tak! ++

Endelig er taket ferdig!

Gutta har gjort en kjempejobb i 2.etasje, hvor det er masse vinkler , kriker og kroker! Nå er de endelig ferdige med å legge takplater!Linn fikk barnevakt i dag, og brukte tiden på å male siste strøk på 2 kortvegger utvendig. Nå er det bare 1 strøk igjen på de to lange veggene og staffasjen rundt vinduer og dører som står igjen før vi har ferdigmalt hus!

Sponplater, gipsplater og panelplatene ble også levert i dag! I morgen skal gutta legge sponplater på veggene i kjøkkenet og stua!

Vi er også snart ferdige med å legge underpanel på badet i 2.etasje. Slik ser det ut. Her skal det legges gips oppå, og oppå der igjen kommer flisene! Underpanelet er det mora til Linn som har lagt!

Platelegging på loft

Har vært dårlig med oppdatering på bloggen på 3 dager, så oppsummerer raskt hva som er blitt gjort

Søndag: Fullførte platelegging av tak i hele 1.etasje
Mandag: Platelagt taket på 1 soverom i 2.etasje
Tirsdag: Platelagt taket på soverom nr 2 og bad

I morgen (onsdag) skal det siste soverommet platelegges + loftstua skal påbegynnes. Vi regner med at det blir torsdag før loftstua er ferdig. Da er også planen å legge gips på veggene på begge badene!

Effektiv dag!

Sentralstøvsugeren er montert. Ett uttak i hver etasje + smuleluke i kjøkkeninnredningen!


Før gutta tok kveld gjorde de ferdig taket i gangen også! I huset trenger vi aldri å tenke på å skifte
i røykvarsleren . Vi skal nemlig ha en som er tilkoblet strøm! Kjekkt!
Slik ser ventilasjonsanlegget ut ute. 

Tak!

Da jeg tok meg en tur i huset i dag overrasket mannfolkene meg med å ha gjort ferdig taket i stua! Hullene du ser er ventilasjon. Det blir lagd hull til spottene senere

Elektriker

På torsdag og fredag hadde vi besøk av elektrikere. Nå er alt det elektriske på plass!


Skap til det elektriske er kommet opp ved siden av "vannskapet". Begynner å bli fullt på vaskerommet nå!Spotter i taket. Disse er i entreen. Vi har ellers spotter på loftstue, stue, kjøkken og bad i både 1. og 2.etasjeBrytere for mye rart! Kjekt at det går an å slå av spotter, lys og brytere uavhengi av hverandre!


Det jobbes i huset fra 7:30-22:00 hver eneste dag. Nå i helgen er det klart for platelegging, da blir det morsomt å følge med fra dag til dag. Tak-ess-platene ble levert i dag!

Slenger med et bilde som viser pipa, den har vi ikke vist frem enda!

Badegulvet

Slik ble badegulvet seende ut etter at det ble støpt. Vi er kjempefornøyd!


Rørlegging, ventilasjonsanlegg og lekting av tak

Vi har hatt besøk av rørlegger som har laget opplegg for utslagsvask og vaskemaskin på vaskerom, toalett, servant og dusj på badet i 1.etasje , og toalett, dusj, badekar og dobbel servant i 2.etasje.

Ventilasjonsanlegget er også på plass. Når vi har hatt besøk av elektriker er vi klare til å begynne med platelegging!  Elektriker kommer på torsdag og fredag. Taket er lektet i både 1. og 2. etasje og er klart til takplater.Bildet viser vaskerommet (rett frem) , gjestebadet til høyre og entreen. Til venstre skimter vi stua. I taket kan vi se rør som hører til ventilasjonsanlegget.


Badet i 2.etasje. Her kommer badekaret.Til høyre skimtes forsterkning i vegg. Her skal vi henge tv'en!

Finspikking på kjøkken, bad og vaskerom

Ordnet litt på kjøkkenet. Ombestemte oss ang. innebygd ventilator.Baderomsinnredningen jeg har fallt for er også fra Ikea og heter GODMORGON.Den skal vi ha på badet i 2.etasje som vist her. Skulle gjerne hatt samme innredning i 1.etasje, men der må vi ha innredning som er 80 cm eller mindre. Godmorgon finnes bare i 100 cm og oppover


Til badet i 1.etasje har jeg funnet en fin baderomsinnredning fra trendshopper.no som jeg liker veldig godt. Trendshopper har forhandler her i Kristiansund.


Badekaret jeg liker til 2.etasjen er også fra trendshopper


Løsningen vi har planlagt på vaskerommet ser slik ut:

Innvendig arbeid

På torsdag i forrige uke begynte vi med det innvendige arbeidet. Siden da har vi delt av alle rom, og isolert tak i både 1. og 2.etasje.


Badet i 2.etasje. Dusjen kommer i venstre hjørne, hjørnebadekar i venstre hjørne.Dette skal bli soverommet til lille Sondre. Alle 3 soverommene ser akkurat like ut.


Dette er den delen av loftstua som ikke har utsikt. Trappa kommer opp nede i venstre hjørne. Den andre delen av loftstua fikk jeg ikke lov å ta bilde av, for der var det ikke ryddet :P


1. etasje! Bildet er tatt i stua. Rett frem blir der spisestuen skal stå. Døren leder ut til der vi har sol på formiddagen. Døra er på kjøkkenet


Andre delen av stua. Her blir sofa/tv krok


Kjøkken og vaskeromsplanlegging

Det har vært mye frem og tilbake med hvordan vi ønsker å ha kjøkkenet vårt. Vi har måttet prøve og feile mye, og flere forsøk er blitt forkastet. Vi har endelig kommet frem til en løsning vi begge er fornøyde med. Vi hadde lyst på side-by-side kjøleskap og høyskap med uttrekksfunksjon, men det passet ikke inn. . Det eneste som gjenstår er å finne ut hvilken benkeplater vi ønsker.
 

hits