Hage/uteområde

Vedskjul

Handytommy har virkelig slått til og laget vedskjul bak garasjen (under verandaen) helt på egen hånd. Jeg er dypt imponert og veldig fornøyd!

Garasje

Vi er ikke kommet lengre enn dette i 2.etasje på garasjen. Jeg har store planer og gleder meg til å ta fatt på konebiten av prosjektet , med gulv og maling/ tapet innredning

Prosjekt furtebod

Garasje (så godt som) ferdig

Endelig ser vi slutten! Det har vært noen lange måneder med mye arbeid både for de som har bygget og meg som har vært "garasje-enke" med to små barn i byggeperioden!

Nå er garasjeporten på plass! Det eneste som gjenstår er at elektrikeren kommer innom i morgen og gjør ferdig det elektriske. Jeg gleder meg spesielt til downlightsene i utstikket foran :) etter elektrikerbesøket skal siste gipsplaten på plass før den skal sparkles og males!

Takstein

Nå Ble det plutselig en snart ferdig garasje!! Bilde tatt på mandag. På tirsdag kom bordkledningen og gutta er godt i gang med den og! Heldigvis ferdig grunnet slik huset var!

Kommet langt på garasjen!

Takstolene er for lengst på plass og det er snart klart for takstein!

Vi venter på takstoler

Og har de siste par dagene ordnet opp støttemuren som holder veien. Den er flyttet litt slik at veien blir litt smalere og det blir enda bedre plass på gårdsplassen. Kjempefornøyd!


Litt arbeid gjenstår, og vi må ha ny grus i innkjørselen men det blir bra til slutt!


Venter på takstoler! Dør og 2 vinduer på denne veggen.

Badet i kveldssol!


Og slik så det ut før vi la oss i går kveld <3 Elsker sommerkvelder!


Mur foran skjæring

I påska fikk vi ordnet mur foran den lite pene skjæringa! Det har jeg ønsket meg LENGE!!! På toppen har vi fått fylt på med jord som er skrådd oppover. Her er plana å plante hurtigvoksende klatreplante

På bildet vasker Sondre på tre år muren :)

Huset vårt

Fra en vinkel jeg ikke har lagt ut på bloggen før. Tatt fra der veien begynner . Vi må finne på noe fint som pynter opp her etterhvert

Huset vårt

Bildet ble tatt i sommer, men gresset hadde allerede rukket å vokse ut etter legging av kantsteinSnart står garasje for tur! Og forhåpentligvis etterhvert både belegningsstein og asfalt

Kantstein i innkjørsel

Vi har kommet litt igang igjen og denne gang ble det legging av kantstein rundt eksisterende plen, pluss at vi har "laget" en ny plen på andre siden av huset. Jeg er såååå fornøyd, og Tommy kom på gli han og etterhvert. Plen er jo så mye penere enn grus, og grus har vi nok av!

Måtte fylle på med jord og så i på nytt langs kantene pga høydeforskjell! Med det været vi har for tiden blir det grønnt fint nytt gress på null komma niks :P På innkjørselsiden planlegger vist Tommy belegningsstein, men det blir iallefall ikke i år , så i mellomtiden blir det vanlig grus her

Jeg fikk trumfa igjennom å avslutte slik, mens Tommy ville at det skulle avslutte helt ved hjørnet lengst borte. Vi ble veldig fornøyd med MIN løsning.

Og siste trumfen for denne gang, den fine lille (snart) plensnutten min! Med kantstein her ble det mer naturlig avgrenset parkeringsplass for gjester. Der det nå ligger jord pleide vi å parkere arbeidsbilen. Nå kan det godt hende det blir fast plass for dissestativ etterhvert som plena får etablert seg.

 

Hva skal vi finne på nå-a? Vi har da noen prosjekter i skjorteermet! Kan jo ikke risikere å bli arbeidsledig (ikke det at det er noen fare for det med det første! Yngstejenta er nå 14 mnd, eldstemann er 28 mnd og dagene er fyllt av latter, glede og innimellom litt trass. Vi har ikke ferie sammen i år fordi det klaffet dårlig med permisjon og barnehagestart i siste halvdel av August, men har allerede bestemt oss for å reise hele familien til sydenland neste sommer)

Rottingkupp!

Denne fikk vi fatt på i dag! Vi bestemte oss for at vi måtte ha en sofagruppe til avslapping også. I forbindelse med åpning av Coop Extra fikk vi blad i posten med godt tilbud på en sofagruppe jeg falt pladask for. Da jeg kom hjem ble jeg overrasket , den var lysere enn på bildet og mye finere enn på bildet i katalogen. Her blir det godt å sitte i sommer :D

Hoppahoppa! ( trampoline)

Veldig gøy! Også kjøpt i helga og ungene elsker den. Praktisk med stoooor veranda :D

Så fornøyd med spisegruppe!

Denne kjøpte vi i helga! Tommy har pappaperm og da er det kjekt å kunne være mye ute med ungene

Plen på en mnd!

Vi har vært kjempeheldige med været på sensommer/tidlig høst. August er perfekt til å så plen, og i år har august vekslet hyppig mellom sol og regn, så plena har virkelig kommet seg raskt! Vi sådde i begynnelsen av august, og nå har vi allerede klippet den!

Høsten er fin for andre ting også, og man kan plante busker og trær så lenge man får spaden i jorda. Her på nordmøre er det ganske lenge, noe som har vært en enorm fordel med tanke på gode høst-tilbud på plantesentrene.

Gode tilbud kommer godt med når du skal ha 70 thuja! Her er 49 av de, da det var alt de hadde igjen på plantasjen. Heldigvis kunne de bestille fler til oss.
Husbilde etter malt vindu i 2.etasje og "møne"Plena!

Håper på grønn plen i høst!Styggtravelt!

Vi har hatt noen styggtravle dager! Tommy begynte på jobb igjen på mandag, jeg har vært hjemme med ungene fra 7-18:30, og etter middag og leggetid kl 19:00 har vi jobbet med uteområdet. Jeg satte meg som mål å få malt ferdig rekkverket på verandaen nede til barndåpen 21. august, og med god hjelp fra to snille Jan-er  ble vi ferdige i går!

Gjenstår noe småspikkeri , og Tommy har ikke malt rundt vinduene oppe på denne siden enda, men det blir!


Han har nemlig vært travelt opptatt med plena etter jobb på kveldstid! Mandag fikk vi tilkjørt 2 lass med fin plenjord, i løpet av tirsdag var den ferdig raket utover, og på onsdag ble den gjødslet. Jeg gleder meg som en liten unge til å få grønn plen med hekk rundt!

Snart ferdig med uteområde!Har vel fått sånn ca dobbelt så stor boltreplass å bryne oss på! Herlig! Mye arbeid gjenstår enda før vi kan så plen. 

Maler når ungene har lagt seg

I dag fikk vi endelig oppholdsvær etter flere dager med regn! Siden Tommy har jobbet hele dagen ute i gravemaskina har jeg ikke hatt anledning til å utnytte finværet siden jeg må passe ungene , men når de hadde lagt seg var det rett ut for å male litt!


Se bort ifra den lite lekre portløsningen vi har :P


Er kjempefornøyd med at jeg fikk Trumfet igjennom viljen min på hvitt gelender på verandaen! 

Fargen på huset er "demihvit" og gelenderet og staffasjen er i "eggehvit" . Vi maler med Optimal

Verandaen blir fin!

Elsker ikke nødvendigvis det å svinge malekosten, men det er alltid morsomt å bli ferdig! Ferdig med ett strøk på hele verandaen oppe nå! Gleder meg til å ta fatt på "understellet" ogsåOg så lang ble markisen på veggen! Når det regner på varme sommerkvelder kan vi gå tørrskodd ut og sette oss på verandaen!


I morgen kommer vistnok vitrineskapet vi bestilte for 3 uker siden! 

Maler mer... og markise!

Det er faktisk morsomt å male, og endelig har jeg fått startet på gelenderet på verandaen i 2. etasje. Gleder meg til å se det endelige resultatet når jeg er ferdig! Gelenderet blir hvitt, som vindus/dørkarmer


Og så har vi skaffet markise! 4,8 meter bred som skjermer for sola når jeg vil sitte ute med lillebaby på 2 mnd, og som holder oss tørre når vi sitter ute på våte sommerkvelder (forresten, hvor ble det av sommeren...?)Og vognfrelst som jeg er må jeg vise frem det siste tilskuddet i "vognparken min" (som forøvrig består av hele 5 barnevogner av forskjellige typer) Ingen slår Simo Kombi som byssevogn!

Maler!

Jeg er så heldig å ha 2 små som legger seg kl 19 hver eneste kveld. Det gir meg muligheten til å få gjort litt andre ting. Noen dager er det husarbeid, men de siste dagene har det gått i maling!Enkelte ting kunne vi ikke male i fjor da vi holdt på, så da må vi ta det i år. Pålen på bildet f.eks i trykkimpregnert plank trengte en stund på å tørke før den kunne males. Det samme gjelder verandaen. Og så gjensto det staffasje rundt noen vinduer og dører som jeg ikke rakk å ta i fjor da vi ikke bodde her. Hadde jo baby da også, så det var ikke så enkelt å komme fra alltid for å få malt.


Nå gleder jeg meg til å ta fatt på gelenderet på verandaen i 2.etasje. Det skal males hvitt slik som karmene rundt dører og vinduer

Liker sommerutsikta!

 Litt natur, litt by, og litt industri. Hva hadde egentlig byen vår vært hvis det ikke var for industri og oljen?

Pynt ute

Nå som vi endelig har fått avjørelse på sise naboklage og kan puste lettet ut fordi vi slipper å flytte huset 20 meter (lol) tok jeg sjangsen på å pynte opp litt utenfor.

Potte med Thuja. Elsker blomster og vår!Nå venter vi på behandling av søknaden om å fylle ut resten av tomta slik at vi kan få anlagt plen og hage! Gjett om jeg gleder meg til å få litt grønnt rundt husveggene her, istedet for all steinen! 

Bilder av verandaen med ferdig gelender

Da jeg la ut de forrige bildene av verandaen var ikke faren min ferdig med gelenderet. Det er en stund siden han ble ferdig med topp-planken nå, men jeg har ikke orket å ta bilder siden været har vært skikkelig dårlig de siste dagene. I dag har vi oppholds, så da har jeg tatt noen bilder

Vi er verdens heldigste som har en så flink snekker i familien! Han stiller opp uansett hva det måtte være , og vi er evig takknemlige! Å betale tilbake for alt han har gjort er umulig, men i helgen kjørte vi noen hengerlass med ved fra vedskjulet vårt og fikk stablet i garasjen hans. Kjekt for oss også, for det var ikke plass til veden i det skjulet vårt og vi fikk muligheten til å rydde opp litt utenfor. 

Og så må jeg bare vise frem sandkassen pappaen min har snekret til ettåringen av "restplank" fra verandaen! Må være den fineste sandkassen jeg har sett noengang, og vi gleder oss til å fylle den med sand så han kan leke i den

Verandaen er så godt som ferdig!

Mangler bare topp-plank og litt skruing her og der! Nærmest veggen skal det være åpning, og nedenfor der skal det være plen så fort søknaden vår om å fylle ut resten av tomta er godkjent. Åpningen skal vi dekke til såklart, så ikke ettåringen kommer seg ut.Flere bilder kommer når de er ferdige å arbeide, gutta har nemlig ikke så lyst å bli blogget :P

Jeg er så glad for verandaen, det gav med en gang et mye ryddigere inntrykk når jeg ser ut gjennom vinduet. Jeg er veldig ryddig av meg, og det har lenge plaget meg at vi ikke har fått gjort ferdig uteområdet slik vi hadde tenkt forrige sommer. Slik det står nå, med flere maskiner plassert rundt omkring på eiendommen synes jeg det rett og slett er skjemmende, selv om jeg egentlig ikke har noe å bekymre meg over siden det er slik mange har det til vanlig her i området. Når vi bare får fyllt ferdig og får flyttet unna maskinene blir det fint!

trappa etter påfyll av singelNå ble det straks enklere å gå inn og ut av huset gjennom hoveddøra! Når det har fått regnet litt blir singel ren og fin også!

Tommy har fikset gårdsplassen!

Jeg liker! Nå ble verandaen en ekte markterasse , trappa fikk bare ett trappetrinn og alt ser mye ryddigere ut. For ikke å snakke om at vi drar inn mindre skitt når det er singel i innkjørselen istedet for skitten grus. Arbeidet ble ikke avsluttet før det var leggetid for minstemann i huset, så jeg må ta noen nye bilder i morgen heller. Snekkerpappa kom langt med gelenderet også, men det fikk jeg ikke tatt bilder av. Nå er det bare kortsiden igjen!


Sær som jeg er gleder jeg meg ihjel til vi skal til med maling av det vi ikke kunne male i fjor! Impregnert materiale skal ikke males med en gang, og det er anbefalt å vente. Nå er ventetiden snart over, og jeg ser frem til å få malt blant annet terassen i 2.etasje og pålene som følger med både der og på andre siden av huset. Og ikke minst skal det bli herlig å få malt rundt vinduer og dører som jeg ikke rakk å gjøre meg ferdig med i fjor sommer, siden jeg hadde en liten baby å ta meg av. 

Kommet langt med gelenderet!

 

I dag kom snekkeren (pappa) klokken 9 presis for å jobbe videre med verandaen. Kun avbrutt av kraftige regnbyger, hagl og et strømbrudd har han jobbet i hele dag!Vi håper på oppholdsvær i morgen! Tommy skal fikse grus i innkjørselen også, så vi slipper å dra inn så mye sand og skittGelender på terassen!

I går fikk vi materialer til å begynne med gelenderet på terassen, og faren min kom med en gang for å starte arbeidet!

Dette bildet ble tatt i går kveld rett før arbeidet ble avsluttet . Jeg elsker denne typen gelender, og er strålende fornøyd!

Trapp utenfor inngangsdør

Tommy og pappaen min har hatt seg et par timer på lørdag og søndag og ordnet trapp utenfor inngangsdøra vår! Jeg er kjempefornøyd!


Sånn for sikkerthets skyld kan jeg nevne at trappen ikke er noe påbygg på mer enn 50 kvadratmeter, og er derfor ikke søknadspliktig. Ikke må den nabovarsles heller! Dessuten er den lavere enn 50 cm fra bakken, og mer enn 4 meter unna alle nabogrenser . Så ingen får søvnløse netter 

Så godt som ferdig med verandadekke!

I godt gammeldags møkkavær har gutta gjort ferdig verandadekke! Det har regnet "alle veier" og blåst opp til storm, så det har neppe vært bare hyggelig å jobbe ute!

Det gjenstår litt pludder langs kantene, og rekkverk såklart. Ettåringen som har begynt å gå slippes ikke løs på verandaen før det er på plass!

Foran huset blir det slik. Rekkverket skal være likt det på verandaen i 2.etasje. Jeg har planer om å male rekkverket hvitt.

God plass å boltre seg på for både voksne, barn og hunder!

Utsiktsbilde. Skikkelig godvær i dag 23.mars

Slenger med et bilde av ettåringen som begynte å gå på bursdagen sin15.marsOg et bilde av neste prosjekt! "Trapp" utenfor inngangsdøra! Om bare 6 uker venter vi ei lillesøster og da vil det være kjekt med trapp slik at jeg får søskenvogna enkelt ut og inn av huset
 

Og etter dagens økt ser verandaen slik ut60 kvadratmeter er så godt som ferdig. 40 igjen før vi kan begyne med gelenderet

Gutta jobber for fullt med verandaen

Og  den blir stor!!

 

Kommet godt igang på kortsiden av huset , dette bildet ble i dag tidlig, før gutta (pappaen min og Tommy)  hadde begynt arbeidet

 

Gelenderet rundt verandaen skal være helt likt det gelenderet vi har på terassen i 2.etasje som dere kan skimte i det øverste bildet.

Verandaen tar form

Eller markterrasen om du vil

Ca 100 kvadratmeter med veranda, og jeg GLEDER meg! Her kan storebror leke i sommer, mens lillesøster sover i skyggen og mor koser seg med en bok i sola. Med det samme vi har kjøpt materialer har vi handlet inn så det blir nok til "trapp" utenfor inngangsdøra også. Kommer godt med når jeg skal inn og ut av huset med søskenvogna.

 

Midlertidig vedskjul

Selv om det er midlertidig kan det da se litt fint ut også . Det skal stå til vi har fått satt opp garasje - som vi har planer om å gjøre neste år

I år er det markterasse/veranda som står for tur. Vi har kommet lengre enn på  bildet , men plutselig gikk det fra vår til vinter med masse snø så jeg har ikke fått tatt nytt bilde
Traktor og utelamper

I helga fikk vi oss traktor! Det er en ekte veteran og jeg elsker den! Vi har ikke funnet noe navn til han enda. Det blir kjekt å ha egen traktor til å brøyte snø fra veien vår. Kjekt å slippe å være avhengi av andre, det er det verste vi vet!Og ENDELIG kom elektrikeren og ordnet med utelampene! Er kjempefornøyd med resultatet! JEG valgte de ut, og det var ikke bare-bare fordi det var viktig at sokkelen var på 9 cm eller mindre for å få den til å passe mellom bordkledningen

 

Utelamper foran huset (3 stk)Og på baksiden (2 stk)
Utearbeid

I dag har gutta hatt seg en langdag med utearbeid på tomta! De har borret hull til gjerdestolper på muren som går langs veien. Der skal vi ha opp et fint gjerde i samme stil som gjerdet på verandaen vår i 2.etasje. Forhåpentligvis allerede i år. Gutta liker ikke å være arbeidsledige mens de venter på at listing og flislegging skal gjøres ferdig av fagfolk!

De begynte også å grave grøft til forskalinga som skal opp før vi setter opp muren til bedet langs skjæringa. I dag har det vært supert vær til utearbeid med strålende sol!


I dag kom også wallstickersene jeg har bestilt til rommet til minstemann!


Det fulgte med 3 blomster til, men jeg venter med å sette de opp til vi har fått møblert.

Og så overrasket flisemannen meg med å ha fuget vegglisen allerede! Gleder meg til å se hvordan det blir med gulvflis i morgen!

Fint bilde av huset

For en stund siden gikk jeg tur rundt området her, og fikk tatt bilde av huset fra en litt annen vinkel enn vanlig.

Synes det så så fint ut nedenfraTenk så fint det blir når vi får lov til å ordne resten av tomta med fint grøntareal og grønn fin skråning!

Gruset innkjørsel og vei, flis på badegulv og parkett på stuegulv..

.. i dag har det gått unna!

Nesten ferdig å legge ut flisa på badegulvet. Knallfornøyd med flisevalget!


Gutta fikk servert lasagne til middag i huset. Når klokken var rundt 17:00 hadde de kommet veldig langt med parketten på stuegulvet!  Og enda holdt de på i flere timer. I skrivende stund har de enda ikke avsluttet arbeidet, og det til tross for at det er "freddan" Jeg har også gjort litt nytte for meg. Har nemlig vært på biltema og handlet rull med malepapir til å ha over parketten. Kan ikke gå på så fine gulv med sko!


Arbeidet utenfor ble avsluttet klokken 16:00. Nå er halve tomta kjempefint opparbeidet. Blir spennende å se om vi får lov til å opparbeide resten av tomta også (der vi hadde planlagt å ha plen). Det blir isåfall ikke før til våren igjen, for vi må inn med søknad og nabovarsling. I bolga er dette en prosess som tar ca dobbelt så lang tid som andre plasser, så vi orker ikke stresse.

Her er utearealet foran huset. Hele plassen foran huset, og en del av plassen på siden skal bli markterasse. Vi har aldri hatt egen uteplass før, så det blir veeeldig kjekkt!


Det skal ikke skorte på parkeringsplass når vi skal ha innflyttingskalas heller!


Og veien er blitt så fin at vi tror tilogmed bestemora til Sondre skal tørre å kjøre ned til huset!


Vi har planer for skjæringa som dere ser litt av på det nederste bildet. Vi ønsker å ha opp en fin mur med jord i , og plante klatreplante.

Mer arbeid ute, og litt inne!

I dag har det skjedd masse utenfor. Det er lagt masse rundt huset for å få alt i den høyden det skal være. Vi har også bygd opp en mur i grensa vår, hvor vi hadde vært litt uheldig og kommet innpå tomta til nabo. Synes det ble veeeldig fint der nå!

I morgen skal det hentes litt mer grus og jord. Jeg gleder meg veldig til å plante klatreplanter i skjæringa. Eviggrønn såklart!Tapeten er lagt på stua og gutta kom i gang med å legge parkett i dag. Stua blir lys og fin!


Flisern primet gulvet på badet og setter i gang med å flislegge det i morgen. Først skal han sikkert rette opp noe på veggen som vi måtte sette fingrene på.

Tok noen skrytebilder av huset vårt! Tenk så godt det skal bli å få flytte inn her!  Mor i huset begynner å bli bra lei av å drasse med baby, vogn og hunder rundt omkring nå. De siste månedene av permisjonen skal tilbringes hjemme i nyhuset!


Sniktitt på støttemur til vei

Dere skal få en sniktitt på veien! Om jeg får si det selv synes jeg det blir dødsfint! Når vi får murt opp slik blir det også mye bedre plass ved siden av veien.Og så må jeg få vist frem flisene på badeveggen! Flisemannen er godt i gang!


Vi var i avisa i dag også! "Fylling skaper strid mellom naboer" . Fantatisk! Vi ønsket ikke å gå ut i media, men da naboen kontaktet avisa måtte vi uttale oss vi også.

Bestabenken!

Må vise frem benken bestemora til minstemann har laget helt alene!

Kjempekjekk!Jeg har bestilt en "minibenk" til minstemann også!

Planlegging av rom

I dag får vi besøk av elektriker, så kvelden i går ordnet vi oss barnevakt og dro i huset for å bestemme hvor vi vil ha stikkontakter "og slikt". For å vite det må vi også vite sånn ca hvordan vi har tenkt å møblere.

På ettermiddagen i går tok vi turen for å se på badekar. Badekaret vi skal gå for er av typen vist i et innlegg for et par dager siden.

Slenger med et bilde av min Rhododendron. I fjor høst fikk jeg overtalt mannen i huset til å hjelpe meg å flytte den. Den sto helt inntil husveggene på huset som ble revet, og jeg ville gjøre et forsøk på å redde den. Etter at den ble flyttet har den blitt påkjørt litt av en gravemaskin. Tross dette blomstrer den!Maling (utvendig)

Huset har 2 strøk maling i 2.etasje og 1 strøk maling i 2.etasje. Staffasjen rundt vinduer og dører er ikke malt enda.

Taket er rødt , og takrenner er hvite. Vi er kjempefornøyd med resultatet.Jord i skråning

Mens vi venter på huset gjør vi slikt som kan være vanskelig å få gjort når huset er på plass. Nå har vi fylt på jord i skråninga foran huset.

Flytting av stor gammel rhododendron

Da vi var på visning av huset/tomta i Juni var det en fantastisk flott stor rhododendron i full blomst jeg la merke til plantet nær inngangen til huset.

Huset som står på tomta skal brennes ned til grunnen, og i den forbindelse hadde jeg ytret et sterkt ønske om å prøve å "redde unna" rhododendroen som sto der først, og prøve å få satt den i en avkrok av tomta mens alt arbeidet pågår.

Jeg skulle besøke Tommy på tomta i dag, og fikk meg tidenes positive overraskelse. Der var tre mann i full sving med å heise rhododendroen ned i sitt nye hull!

Nå kan jeg bare håpe på at den tålte medfarten. Så stor og tung som den er var det ikke bare-bare! Er jeg heldig blomstrer den igjen til sommeren, og da har jeg verdens vakreste gamle plante i den nye hagen min <3

img0353

hits