Grunnarbeid

Stein og jord!

Morsomt å følge med fremgangen på tomta i dag! Snart har vi plen på samme høyde som huset, og vi gleder oss uendelig mye til å kunne ordne og pynte rundt huset. Dette skulle vi jo gjøre for ett år siden, men da sørget naboene for å stoppe arbeidet. Til neste vår har iallefall ungene mine en plen å leke på!


Vi satser på å gjøre oss ferdig med tilkjøring av masse i morgen. Opparbeiding av plen blir kosearbeid med minigravemaskin på helg! 


Avretting av underlag for ringmur

I helgen er underlaget til ringmuren rettet av.  Stor takk til de som har vært i sving hele helgen og hjulpet til! Uten den gode hjelpen fra dere hadde vi aldri kommet så langt som vi har kommet nå!

Ringmurselementene er bestilt og kommer til neste helg.

Nå kan vi også se hvor huset skal være på tomta. Ringmuren skal stå på forhøyningen.Ferdig med sprengning

Da er en hektisk helg over og vi er ferdig med sprengningsarbeidet . Søndag fikk vi også lagt utover sprengningsmassen. Nå ser det mer ut som en tomt det går an å bygge hus på!

Her er et bilde tatt fra andre siden. Her kan dere se at det er ny vei på gang. Den gamle er fremdeles synlig ved Rhododenron som står ensom igjen. Nedenfor der igjen gjenstår det noe fylling av masse.

 

Fredag 04.12.2009 - sprenging på tomt - DAG 1

Da er dag 1 (av 2) med sprenging på tomta overstått! Det er nå det begynner å bli artig fremover!

aa
Det ble fyrt av 2 salver i løpet av fredagen. Etterpå planerte tommy noe av massene utover. Til venstre på bildet nedenfor kan dere se bergveggen med røde rør i. Der skal de sprenge mer i dag!
bb

I dag skal de sprenge 3 salver. I morgen går med på å planere tomta (legge sprengningsmassen utover).

Tommy reiser bort mandag og blir borte til fredag kveld. På den tiden håper vi å få levert ringmurselementer slik at vi kan begynne arbeidet med grunnmuren neste helg.

Huset er revet!

Vi begynte rivingen av huset i dag klokken 10:00. Klokken 15:00 var arbeidet ferdig.

huset fr riving

riving2

riving3


riving1

tomtatiltommy
Ferdig!

Borring

Det har vært stille på bloggen i det siste, men det arbeides fremdeles.

Vi er godt i gang med borringen, men arbeidet ble avbrutt og utsatt i en uke på grunn av reparasjon av maskina som blir brukt. Nå er vi i gang igjen, og det ble arbeidet hele mandagskveld og hele tirsdagskvelden.
borring

På onsdag håper vi på å få svar på søknad om rive- og byggetillatelsen. DA kan ting virelig begynne å skje!

Huset skal rives
Vi kan sprenge (ønsker å sprenge fredag 27.11 og lørdag 28.11 men avhenger av byggetillatelse
Planering av tomta
Lage vei til tomta

Når alt dette er unngagjort kan vi begynne med grunnmuren!

Deadline er 01.02.2010. Da kommer huset!

Rensking av tomt

I dag har Tommy jobbet fra 15:30 til 19:00 med gravemaskin for å fjerne alt av jord som ligger på grunnen. Jorda fjernes for å få bedre oversikt over tomta, og fordi vi skal sprenge en del av skråninga oppover på tomta og bruke massen til å bygge opp tomta nedover.

img0335
Tommy skal tilbake i morgen og blir forhåpentligvis ferdig med renskingen. Neste steg blir å sprenge, men først må vi få svar på rivingstillatelsen.

Ferdig med fjerning av skog!Da er vi endelig ferdige med å fjerne skog fra tomta. Det ble forferdelig mye ved, men nå får vi se hvordan utsikten kommer til å bli.

Dette bildet er tatt fra samme høyde som vi regner med at første etasje kommer til å ligge på. Utsikten vil være synlig fra stua/spisestua som dekker hele ene langsiden av huset. Her vil vi også ha en markterasse.

Bak traktoren kan vi skimte "gammelhuset" som skal brennes. Det samme gjelder det røde skuret


img4630

Skogrydding

Tommy har denne uken fått svært god hjelp av sin far og en arbeidskollega til å rydde skog. Siden tomta er såppass stor har det vært veldig mye arbeid. Det er veldig artig å se hvordan utsikten kommer bedre frem, og med skogen ryddet er det også lettere å se hvor det er best å plassere huset i forhold til utsikten.

utsikt

skog oppover

hits