Byggesak

BYGGETILLATELSE!

Jøss, det var jo enkelt. Byggetillatelse på garasje er i boks! Byggestart til våren når det mildner i været! Vi gleder oss!

116 dager og brev i posten!

I dag fikk vi brev faktisk! Det er bare å sette igang arbeidet med å fylle ut resten av tomta, så da blir det plen på meg alikevel i år!

Det skulle ta 116 dager fra vi sendte søknaden, men bedre sent enn aldri

Vi hadde en dag med oppholdsvær halve dagen i går, så vi fikk malt litt, men siden har det regnet. Målet er å få malt ferdig gelenderet på den nye verandaen før dåpen i siste halvdel av august.

102 dager siden...

...vi sendte byggesøknad om å gjøre ferdig tomta runt huset (fylling og planering)

Saken er ikke behandlet enda.

TTT! (Ting Tar Tid!)

Ferdigattest

Vi fikk jo "midlertidig brukstillatelse" i November, men nå er søknad om ferdigattest behandlet og godkjent! (Nå og nå, vi har hatt den en stund, men jeg har ikke hatt tid til å blogge)

12. mai ble vi tobarnsforeldre, og Sondre ble storebror til ei lita jente som skal hete Elise. Elise er oppkalt etter min mormor AnneLise.Elise veide 4520 gram og var 54 cm lang.Nå er Elise straks 5 uker gammel, og storebror Sondre er 15 måneder. Vi koser oss hjemme, drar i åpen barnehage, mater fuglene i vanndammen og besøker familie og venner. Med sommerenen rett rundt hjørnet har vi en fantastisk tid foran oss. Ferien skal brukes til å ordne uteområdet vårt og male ferdig huset. 

En kjempestor dag!

Ord kan ikke beskrive, vi har fått  den endelige "dommen". Etter 1,5 år med utallige klager på alt og ingenting har vi i dag fått vedtaket som på ALLE PUNKTER gir oss medhold. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages, så nå er det over! 

Jeg hadde ikke trodd at dette skulle skje FØR jeg rakk å bli tobarnsmor, men jaggu blir man ikke positivt overrasket innimellom. Nevnte jeg at jeg har termin i morgen? :)

For nøyaktig ett år siden...

.. deltok denne lille tassen på bygningsrådets befaring på tomta vår sammen med mamman sin, pappan sin og alle naboene.Da var han bare 10 dager gammel og fremtiden til den lille familien vår skulle avgjøres.
Den dagen ble det vedtatt at vi skulle få tilbake byggetillatelsen, og vi satte igang så fort mildværet var på plass. Når huset var ferdig utvendig (midten av juni) fikk vi brev fra  fylket om at kommunens vedtak ble trukket tilbake. Kommunen brukte 18 uker på å behandle saken på ny, men det endelige vedtaket kom ikke før 25. januar . Klagesaken ble sendt til fylket, og i dag fikk vi brev om at det skal være en ny befaring i neste uke før fylket kan ta den endelige avgjørelsen ang. klagesaken.

Rart å tenke på hvor mye som har skjedd i livet vårt siden 25. mars i fjor. Ett år har gått, og fremdeles venter vi på avgjørelsen om huset vårt.

 

 

 

I avisen i dag..

.. kunne vi lese at klagen vi fikk før jul er behandlet hos kommunen. Klager fikk ikke medhold, enstemmig vedtatt!

 

Kom ikke som noe stort sjokk akkurat. Vi har aldri vært redde for at vi skulle bli nødt til å flytte huset 20 meter!

Synes du huset vårt er skjemmende?

Ja, gjør du det?

Bilde tatt  i sommer. Se bort ifra at vi ikke har fått ordnet grøntareal og beplantet skråning enda, da arbeidet med å fullføre tomta ble stoppet i fellesferien. Det er derfor stein i skråninga på bildet der det egentlig skal være fint grønnt gress

 Er dette skjemmende for området? Ser det ut som en industritomt?

Jeg vet om mye som er styggere enn tomta vår, selv nå som vi ikke har fått lov å fullføre tomtearbeidet. Trenger ikke gå langt engang!

 

 

Vi er her...enda!

Joda, vi er her vi! Neida, vi har ikke fått flytte inn enda.. Så vet dere det!

 

For et år siden så tomta slik utI dag ligger huset på ca samme høyde som taket på det røde skuret. Rart hvor mye som har skjedd på et år, samtidig som det har tatt MYE lengre tid enn vi noensinne kunne forestilt oss. Vi skulle vært inne før 17. mai og jeg syntes det var mer enn sent nok, med tanke på at vi fikk en sønn i Mars.

 

 

Dagen vi har ventet på! (eller IKKE..)

Vi var egentlig lovet at saken vår skulle bli ferdigbehandlet slik at vi kunne søke om brukstillatelse for 5 (!!!) uker siden. Så dukket det opp noe.Og deretter en ferie, og deretter noe mer. Så gikk ukene og dagene uten at vi hørte noe.

I  dag var vi lovet at det skulle være ferdig, og vi hadde nesten gledet oss (klok av skade , bare nesten!!)

Så har det igjen dukket opp noe, og vi har en ny dag å forholde oss til. Tirsdag i neste uke. Denne gangen skal vi ikke nesten glede oss engang. Vi dropper det, og forbereder oss på å feire jul på 40 kvadratmeter og så må vi vurdere om vi skal dra i huset og flytte ting tilbake til hybelen..

Det er nå 18 (!!!!!!!!) uker siden det ble gitt ordre om at saken vår skulle behandles på ny.

Byggetillatelse!

Da er byggetillatelsen i boks og vi har stor tro på at vi skal rekke alt til huset blir levert 01.02.2010!

I dag har vi frikveld fra tomtearbeidet. I morgen blir det full dag med riving av hus og bortkjøring av avfall!

Rivingstillatelse!

I dag fikk vi endelig rivingstillatelse på det gamle huset som står på tomta. Huset er såppass ødelagt innvendig (råte i gulv blant annet) at det ikke er noe poeng å prøve å redde det.

Rivingen tar til på førstkommende lørdag. I dag er det borring (siste eller nest siste dag!) og fjerning av vindu i huset. Vinduene må fjernes fordi de ikke kan kastes sammen med resten av avfallet fra rivingen.

Det er så mørkt om kveldene at jeg ikke har fått tatt noe særlig med bilder, men det er jo ikke så mye å se heller siden siste bilde ble tatt. Hullene som blir borret vil uansett ikke være godt synlige på et oversiktsbilde, så jeg får ta meg en tur under rivingen på lørdag og fotografere da istedet :)

hits