Blogg

Knevegg

Endelig går det an å sove under kneveggen på gjesterommet

Juletre 2012

Juletreet er for lengst lagt tilbake i esken sin, men det var fint så lenge det varte!

Endelig skyvedørsgarderobe (i skråtak)

Jeg har ønsket meg det leeenge, og fikk invilget "søknad" om skyvedørsgarderobe på vårt soverom i april. Så var det bare å vente på maxbotilbudet som kommer hver høst. Gratis innredning til samme pris som det skyvedørene koster.

Garderoben er montert i skråtak, men det var ingen sak. Vi fikk hjelp på maxbo til å skråskjære ei fjøl på maxbo . Fjøla ble skråskjært i samme grad som skråtaket, og dermed ble det mulig å montere taklisten i fjøla som ble skrudd fast i taket.

Jeg er storfornøyd! Nå¨har vi plutselig et hav av oppbevaring!

 

Denne kommoden sto på soverommet vårt før , og var brukt til å oppbevare mine klær. Er veldig glad i kommoden, som er av typen MALM fra IKEA med glassplate på toppen. Den kommoden som sto her før var sliten og klar for utskifting, og jeg har egentlig aldri vært spesielt glad i den. Den får midlertidig opphold på "roterommet" som jeg gleder meg til å gjøre om til skikkelig gjesterom når vi har bygget garasje. Det blir ikke lenge til forresten! Er under planlegging og jeg gleder meg som en unge til stor garasje med hems.Rommet til storebror har også fått seg et "løft". Vi har kjøpt stor seng med skuffer under til oppbevaring. Legg også merke til stickersen med navn over senga. Den fikk jeg opp i dag, og han elsket den!


Barnerommene skal også få besøk av bestefarsnekkeren snart, vi må se å få bygget ut kneveggene snart for bedre utnyttelse av rommene som i dag har lave knevegger på 69 cm.

Hva vil DU at jeg skal skrive om?

Bygger du hus selv?`Har du noen spørsmål om bygging, om huset vårt, eller løsninger vi har valgt? Løsninger vi angrer på? 

Bare spør!

Boston sofa

Denne kommer til meg fredag 18. november! Tommy skal på julebord med kompisgjengen på kvelden og da skal jeg breie meg så godt jeg kan i heeeeeele den digre sofaen!

 
Vi må på IKEA!

Vi har vært byen rundt og lett etter recliner eller lenestol til å ha i stua.

Jeg tror nesten bare vi må stikke på IKEA med en gang! Denne er på MIN ønskeliste. EKTORP lenestol med lilla trekk <3


Med det samme kan vi ta med oss STUVA garderobeskapet som jeg har ønsket å kjøpe til Sondre i flere måneder. Vi har dørene og trenger bare stammen og 4 store dype skuffer og noen hyller så er vi i mål. Har den samme til Elise og den er super å ha klærne hennes i!Og med det samme vi er der finner jeg helt sikkert mye annet jeg kan ta med meg hjem også. Hadde ikke vært så teit om vi fant noe vi kan henge på veggen i stua for eksempel. Der er det bra sterilt enda!

Ting barna ønsker seg til jul (kommer mer etterhvert)

 

Leketeppet "bilplats" fra IKEA (149) eller annet leketeppe med veier

De har vist leketeppe på BR leker også, dette var tøft! (199,-)
Busa leketunnell (IKEA, 129 kr )

Porto barnerecliner! Sett noe så tøft? Bohus

CD spiller med antisjokk og "syng-medfunksjon" (BR-Leker 399,-)

 

Om noen er gærne nok til å kjøpe trøtraktor enten til jul eller til bursdasgen i mars er det viktig at den er med gummihjul og ikke plastikkhjul

Duplo! Spesielt biler og anleggsmaskiner er morsomt!

Brio togbane! (BR - leker 399)

P-hus til småbiler (BR - leker 229,-)

Cars 2 trekk tilbake-kjøretøy (179,- BR Leker)

KIDS WOOD lekegarasje!(499,- BR leker)

Kjempefint trepuslespill med anleggsmaskiner (kr 65,- BR leker)
Play doh, DVD-film (f.eks cars) er også på listen over ting Sondre ønsker seg til jul

 

 Elise ønsker seg Tom & Trine heldress i ull fra sparkjøp (279,-) i størrelse 80
Jeg synes det er kjempevanskelig med leker til Elise, siden vi har hauger av Babyleker etter Sondre som vi aldri rakk å pakke bort engang . Elise ønsker seg ullundertøy fra Cubus (body + longs)  , bruker nå str 74-80

Kristiansund en fin høstkveldKjære besøkende!

Jeg har minst 30 som er innom bloggen hver eneste dag. Hadde vært supert om akkurat DU kunne fortelle meg hvordan du fant bloggen min med det samme du er innom, siden jeg er så nysgjerrig! :)

Barnas hus

Ikke så veldig husrelatert men!

Barnas hus åpnet butikk her i Kristiansund på tirsdag! Stor stas og jeg har gledet meg siden jeg fikk vite om det i vinter! (små barn - store gleder?)

Møtte opp 06:10 på åpningsdagen og ble nr 6 i køen! Dermed ble jeg en av 50 som fikk halv pris på en valgfri vare i butikken , og jeg sparte 1700 kroner på bilstolen som jeg kjøpte. Britax Multitech til å ha i bilen til Tommy nå mens jeg er i permisjon, til dager der han får lyst å levere Sondre i barnehagen. (Sondre skal ha 50% plass i barnehage fra høsten av) Siden Sondre har blitt en "syvsover" og sover til lenge etter at arbeidsdagen til Tommy er begynt regner jeg med at den ikke blir brukt så mye med det første, men vi har uansett en bilstol til når Elise skal bytte ut babysetet sitt. Da tar hun over Sondre sitt Besfe Izi kid og Sondre bruker Multitechen siden han er en stor gutt som vokser fort og vil bikke 18 kg før han fyller 4 år. Jeg er nemlig voldsomt opptatt av bilsikring, og vil ha begge ungene sikret bakovervendt (eller rett vei som jeg kaller det) så lenge som mulig) Multitech går til 25 kg, så det burde holde i massevis. JEG var 25 kg da jeg var 9 år gammel :P

Jeg var tilbake på barnas hs senere på kvelden også, og sto atter en gang i kø. 45 minutter i kø for å sikre meg en Stokke Tripptrapp til 999,- , i lilla. Det ble en lang dag, men den morsomste jeg har hatt på lenge! Endelig en butikk som har alt man trenger av utstyr til baby og småbarn!

Barnas hus fikk besøk av meg på onsdag også. Og vi har vært der igjen i dag! I går plukket jeg med meg støvler til Sondre og bodyer til Elise som allerede bruker størrelse 68, og i dag kjøpte jeg fleece og Reima vinterdress som de endelig hadde fått inn! 

Er desverre ikke noe husrelatert å blogge om i dag, vi sådde gressfrø for noen dager siden men jeg er redd det ikke er den helt store fremgangen der enda! Over helgen håper jeg på å kunne vise frem nye møbler på rommet til Elise, siden foreldrene mine er på tur og har vært så greie å ta med seg handlelite på IKEA for meg (igjen!) <3

Vi er i gang!

I dag ble det bare gravd, og ikke kjørt masse siden Tommy har vært syk med høy feber. Satser på å komme sterkere tilbake i morgen! 

Takk til svigerfar for god innsats i dag!

Stash!

Ny lampe på skjenken! Ved siden av den hvite sparegrisen med vinger har jeg fått tak i en sort sparegris med krone. Barna må jo ha en sparegris hver!Har også for en god stund siden kjøpt bokstaver som står på skjenken i gangen.

Wall stickers til gjestebadet og badet! Elsker disse! Kjøpte også et med "velkommen til vårt hjem på" som jeg måtte rive av igjen fordi det ble skjevt.
Og tavla mi! Elsker denne! Den kommer fra "låvebutikken" ikke langt unna her jeg bor, en liten butikk stappende full av små skatterVi har bestilt oss vitrineskap også, i samme serie som skjenken i øverste bilde. Gleder meg til den kommer! Da må jeg nok ut på shopping igjen, og aller helst på låvebutikken for å se om jeg finner noe fint å pynte i glass-skapet med! 

 

 

 

Avisklipp!

Vi er i avisen igjen! Det har vært mange små notiser i lokalavisen gjennom de 1,5 årene vi har hatt med klager. I fjor sommer var det også et tosidig oppslag om klagesaken etter at nabo kontaktet avisen. Derfor var det gledelig å se i dag at de også har satt inn en notis om at klagesaken er avgjort i vår favør!

Kveldsutsikt

Kan ikke klage på utsikten! Nå har vi sol til klokken 22 om kvelden!

Maria, denne er til deg!

Du ville se innredningen forfra, her er den!Veslegutten er med !

Rørlegger ferdig!

Badet i 1.etasje er nå komplett! Dusjkabinett, badekar, servantskap og toalett. Det går an å gå på do i huset!!!! Og å ta seg en dusj (i kaldvann) !

Elektriker har vært innom også, men kommer tilbake på mandag.

Neste uke kommer trappemannen. Det er han vi venter på , før vi kan flytte inn. Når han har vært her kommer snekkerne tilbake for å gjøre seg ferdig.

Vi har satt innflytting om 2 ukers tid, og iallefall innen 15. september.

I morgen skal minstemann til bestemora og bestefaren og tanta si, mens vi skal i huset og skru garderobeskap. Kjekkt å gjøre seg ferdig med det vi kan, før vi får ny leveranse av flatpakkasaker på lørdagskvelden ! Vaskeromsinnredning og noe stash til barnerommet!

Verdens snilleste!

mamma og pappa er på Trondheimstur og skal handle med "litt" stash til oss!

Innredning til vaskerommet og flis til å ha over kjøkkenbenken, og noen ting til rommet til minstemann! Håper de får tid til å kose seg også!

Så når de kommer hjem blir det mer skruing! Og enda har vi ikke begynt med garderobene enda!

Har (nesten) ikke gjort noe i dag

Dagen i dag har vært veldig rolig. Tok oss en tur til en gartner for å høre etter klatreplanter. Vi ønsker å kjøpe berg eføy som er litt større enn de de har på plantasjen. Siden de skal dekke en høy fjellvegg er det en fordel at de er store fra før når de plantes!

Flisemannen er ferdig med å legge opp veggflisa på badet, og begynte såvidt på gulvflisen før han tok kveld.

Vi har endelig funnet en snekker som kan ta på seg å legge listverk i huset. 2 mann begynner arbeidet på fredag! Håper det ikke tar alt for lang tid! Nå begynner vi å se enden på dette, og håpet er at vi kan flytte inn i midten av september.

I morgen begynner vi faktisk å jobbe litt med utearealet. Vi har planer om å sette opp en fin mur langs skjæringa/fjellskrenten. Denne skal fylles med jord og vi skal plante klatreplanter. Vi synes det er skikkelig kjedelig at vi ikke har fått fullføre tomtearbeidet - tanken på at vi må ha steinfyllinga slik den er nå til neste vår er skikkelig sur!

En rolig dag

I dag dro jeg alene i huset. Minstemann var med meg, for han skulle ut og trille sammen med oldemor og oldefar slik at jeg fikk malt litt hus. Har så innmari lyst å være ferdig med å male huset før vi flytter inn, og da begynner det å haste!

Mens minstemann var ute på triletur fikk jeg gjort utrolig mye. Når han kom tilbake sov han enda leeeenge i vogna si, og når han våknet matet jeg han og så fikk han bli med hjem til besta si!

 Når jeg måtte si meg ferdig for dagen var det på grunn av sola - man skal jo helst ikke male i solsteiken.  Nå gjenstår det kun ca 2/3 av langveggen ved inngangspartiet, og å male hvitt rundt vinduer og dører.

Gutta kom en tur og spikka litt her og der. Morsomt at de er så godt som arbeidsledige for tiden! Før bestemora tok med seg minstemann hjalp hun til med å grave litt i hagen og fikse litt på den store men akk så herpa rhododendron vi har på tomta.

Flisemannen fuga. I morgen skal han ha på silikon og så er han ferdig.

Vi tok oss en kjøretur på dale og jørihaugen for å se etter fine løsninger på mur og gjerde. Vi var også en snartur på plantasjen for å se på klatreplante og thuja. Vi ønsker oss eviggrønne planter som vokser RASKT. I morgen skal vi ta oss en runde til for å se på planter. Fin tid å handle slikt på nå som sommeren snart er over. Mye penger å spare!

Ingen bilder i dag, kameraet var tomt for batteri, men regner med jeg kan levere et fint bilde av ferdig bad i morgen!

Rolig dag

Dagen i dag har vært ganske rolig, men vi har vært 4 stykk og arbeidet i huset. Mannfolkene har fått opp ventilasjonsaggregatet på vaskerommet. NYDELIG ...Mens kvinnfolkene har pusset og sparklet 2 soverom

Dette er minstemann sitt soverom. Vi har så forferdelig lyst å gjøre det superfint og fresht, men ideene vil liksom ikke komme. Den blå fjøla som ligger i vinduet er en prøve jeg har kjøpt i et forsøk på å finne den perfekte blåfargen.. Vet ikke helt hva jeg synes.


Har også malt staffasjen rundt vinduene på 1/3 av stua. Slik blir det seende ut med hvitt rundt vinduene. Bare ett strøk her enda, men det blir flere.

I morgen skjer det ingenting i huset! Da skal vi på flisehandletur i Trondheim!


Kjøkken og annet småknask fra IKEA er bestilt!

Da har vi bestilt kjøkkenet , 2 garderober og 1 badeinnredning fra IKEA!

Forsendelsen får vi levert, og de som leverer bærer det helt inn i huset. Genialt! Skulle vi plukket dette selv på varehuset tror jeg vi hadde måttet ta mange dagsturer til IKEA!

Slik ser garderobene jeg har bestilt ut:

Den med speil er 58 cm dyp og til entreen. Den andre er 35 cm dyp og til soverommet vårt
 

Her skal garderoben i entreen stå!
Solgt!

I går fikk vi en skikkelig gladmelding. Vi mottok bud på leiligheten. Budet var lik prisantydning og før vi fikk sukk for oss var leiligheten solgt!

Leiligheten ligger ute for salg!

Vi har lagt ut leiligheten for salg. Det er enda veldig lenge til huset er ferdig, men vi har lyst å selge nå, slik at vi har det "ute av verden".

Hvis det går raskt å selge er vi så heldige at vi får leie en hybel veldig billig som vi kan bo i til huset er ferdig sommeren 2010 og da får vi anledning til å spare oss opp noen penger - og det er jo kjekt når man bygger hus! I tillegg venter vi vårt første barn i mars 2010 og det er jo også en del utstyr som skal kjøpes inn i den forbindelse :)

Annonsen ligger ute på finn.no med finnkode NO0409177


stuebadetstue2soverom
(Klikk på bildet for større versjon)


Hus

Vi vurderte mange hustyper før vi fikk katalogen fra iec-hus i postkassa. Vi falt umiddelbart for huset "Diana Exclusive" og gikk i gang med å undersøke priser. Vi var på møte med leverandøren og bestemte oss raskt for å gå for "extended-versjonen" av dette huset.

Huset har et veldig klassisk utseende som vil passe godt inn på tomta.

iechus diana

diana bak

Vi har valgt å gjøre noen tilpasninger, men stort sett vil huset være slik det fremstår på www.iec-hus.no både inn- og utvendig.Vi skal bygge hus!

I juni dukket det opp et renoveringsobjekt som vakte interesse. Vi gikk på visning og falt for beliggenheten og utsikten og bestemte oss for å by.

1.Oktober var overtakelsen et faktum, og vi har noen spennende måneder foran oss. På tomta var det masse søppel som måtte fjernes før vi kunne foreta oss noe som helst og det var det første vi gikk i gang med.

Vi har nå søkt om rivingstillatelse, og så snart den er i orden kan vi rive huset som fulgte med tomta. Dette har vært planen hele tiden, da huset var i en slik dårlig forfatning at renovering ville vært svært vanskelig.

I tillegg til masse søppel er det også masse skog på tomta som skal fjernes for å få oversikt over tomta som er på 2 mål. Vi gjør alt grunnarbeidet selv og skal også lage ny vei til tomta da nåværende vei er alt for bratt.

prospekt husprospekt utsikt

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

hits